Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Ontslagen Szafnauer geeft Alpine trap na en wijst naar Red Bull en Horner

Alpine kent een matig Formule 1-seizoen en heeft met het ingaan van de zomerstop besloten om teambaas Otmar Szafnauer op straat te zetten. De voormalige teambaas van het Franse team geeft een flinke trap na.

Szafnauer Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook in 2023 presteert Alpine nog niet zoals ze hadden gehoopt, dat blijkt wel aan de ingrijpende wijzigingen binnen het Franse Formule 1-team. Teambaas Otmar Szafnauer werd na de Grand Prix van België op straat gezet en wordt nu (tijdelijk) vervangen door Bruno Famin.

Szafnauer begrijpt wel dat Alpine de gewenste resultaten niet boekt en legt na zijn ontslag uit wat er allemaal mis gaat binnen Team Enstone. "Het moederbedrijf wil teveel controle hebben over het raceteam. Meer dan ik ooit bij andere teams heb gezien", laat de voormalig Alpine-teambaas volgens Racer weten aan SiriusXM.

"Op commercieel gebied, marketing, HR, financiën, communicatie... alles wordt niet via mij, maar rondom mij gedaan. Via iemand hogerop in de organisatie. Ze doen alsof ze de marine zijn en wij moeten juist handelen als piraten om te winnen."

Mercedes en Red Bull

Los van een podium en een zege hier en daar heeft Alpine/Renault al jaren niet kunnen strijden voor de wereldtitel. Szafnauer benadrukt dat andere teams wél succesvol zijn met een andere structuur. "Bij een Mercedes of een Red Bull gaan alle zaken rechtstreeks via Christian Horner. En wie wint er? Red Bull."

"Als je er op die manier naar kijkt, dan is het best makkelijk om te begrijpen. Als je wil wegkijken hiervan, dan kan je jezelf ook overtuigen dat het niet zo is. Het is gewoon niet oké. Het is helemaal niet oké, want als je iets in de F1 wil beslissen en een contract wil ondertekenen, dan doe je dat in een dag. Dat kan geen twee weken duren", zegt Szafnauer, doelend op het wachten op beslissingen van het hogere Renault-management. "Dan gaat iemand anders er met de prijs vandoor."

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola