Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ontwerper Adrian Newey vindt de Halo een lelijk gedrocht

Tot ieders verrassing kondigde de FIA dit seizoen aan dat de Halo definitief zijn intrede maakt in de Formule 1. Ondanks de nodige kritiek moeten de teams en de coureurs er volgend seizoen dan toch aan geloven.

Ook topontwerper Adrian Newey blijkt geen voorstander te zijn van de Halo. Afgelopen vrijdag vertelde hij tijdens een live sessie op Facebook met Sky Sports het volgende hierover. "Mijn gevoelens ten aanzien van de Halo zijn nogal gemengd. Natuurlijk is het nodig dat er stappen worden gezet om de sport veiliger te maken. Het is verschrikkelijk als een coureur zwaargewond raakt of zelfs overlijdt. Ik was aanwezig bij de begrafenis van Justin Wilson en het verdriet in zijn familie was enorm."

Als ontwerper staat Newey duidelijk niet achter de Halo. "De ontwerper in mij vindt de Halo een onhandige en vooral een lelijke oplossing. Er had meer research gedaan moeten worden naar een betere alternatief. Een overkapping is mooier maar dat druist in tegen het principe van een open cockpit."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024