Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Onverwachte steun vanuit Red Bull voor dolend Ferrari

Ferrari krijgt de wind flink van voren na verkeerde strategische keuzes in de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Uit de hoek van Red Bull klinken echter ook begripvolle geluiden.

Leclerc Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is namelijk Red Bull-coureur Sergio Perez die mee zegt te kunnen voelen met Ferrari naar aanleiding van recente misperen. Zijn uitlatingen komen na wéér een strategische blunder van de Scuderia tijdens de Grand Prix Hongarije.

Als de Mexicaanse coureur ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of hij verrast was door de missers van Ferrari, geeft hij aan dat iedereen fouten kan maken: "Ik denk dat het, zeker na een race, makkelijk is om met vingers te wijzen en te zeggen 'wat een fout!'. Maar in het heetst van de strijd liggen fouten voor ons allemaal op de loer. We werken met zulke kleine marges dat dit soort dingen kan gebeuren."

De foutenparade van Ferrari is natuurlijk koren op de molen van Red Bull, maar volgens Perez is Red Bull het laatste team dat zal verslappen: "We staan er goed voor, maar we nemen niks als vanzelfsprekend aan."

"We zijn ervan doordrongen dat de laatste paar races lastig voor ons zijn verlopen. We hebben het nodige aan de auto veranderd, dus het is zaak alles goed te doorgronden en goed te begrijpen, zodat we na de zomerstop sterker terug weten te komen voor de triple header."

De reactie is behoorlijk wat begripvoller dan die van Max Verstappen, die in de cool down-room samen met Lewis Hamilton en George Russell toch vooral moest gniffelen om de strategische calls van Ferrari.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1