Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Onweersbuien liggen op de loer tijdens snikhete GP Duitsland

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 heet weerbericht voor de Grand Prix van Duitsland. Net als in Nederland wordt het bloedheet, maar regen- en onweersbuien liggen op de loer.

Vrijdag schijnt de zon volop in Hockenheim. Het wordt snikheet bij maxima van 39 graden. Op het circuit wordt het nog veel heter door de grote hoeveelheid asfalt. In de bolides zal de temperatuur gemakkelijk tot boven 50 graden stijgen. De Formule 1-wagens worden dus flink op de proef gesteld. De coureurs zelf zullen verkoelende maatregelen moeten nemen.

Het weer tijdens de derde vrije training en kwalificatie op zaterdag lijkt meer op het weer tijdens de race op zondag. Nog steeds wordt het zeer warm met maxima van 31 graden. In de loop van de dag stijgt de buienkans, dus misschien komen de regenbanden tijdens de kwalificaties wel van pas. Als er een bui ontstaat, zal het daarbij waarschijnlijk ook onweren. Zondag bestaat het weerbeeld uit veel stapelwolken met af en toe wat zon. Er staat er een matige zuidwestenwind en er kunnen pittige regen- en onweersbuien ontstaan. De hitte is met maxima rond 28 graden voorbij, maar doordat de luchtvochtigheid stijgt, zal het broeierig warm aanvoelen.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs