Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Ook brandstofpartner Red Bull merkt voordeel aan Honda-samenwerking

Niet alleen Red Bull Racing is tevreden met de samenwerking die men tot dusver met Honda heeft, ook smeermiddelen- en brandstofleverancier ExxonMobil heeft niets dan lovende woorden over voor de Japanse motorfabrikant.

Verstappen Australie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

David Tsurusaki, de globale motorsporttechnologie-manager van ExxonMobil, heeft dit laten weten. De Amerikaan is zeer tevreden met Honda - dat bedrijf geeft volgens hem zeer gedetailleerde en bovendien razendsnelle feedback. Voormalig partner Renault krijgt en passant een tikje na.

"Honda is gecommitteerd aan hun bezigheden, we hebben al veel samengewerkt", vertelt Tsurusaki. "ExxonMobil en Honda hebben de handen al ineengeslagen om te kijken welke brandstoffen en smeermiddelen het beste werken bij de bolides van Red Bull Racing en Toro Rosso. Honda is open en geeft in rap tempo goede feedback. Het is erg fijn om te zien hoe snel ze reageren op onze vragen."

"Als we smeermiddelen ontwikkelen, sturen we Honda vijf of zes varianten op. Elke variant heeft een andere samenstelling. Waar wij in geïnteresseerd zijn is uiteraard de reactie van de krachtbron. Samen met Honda hebben we al 36 verschillende smeermiddelen en veertig verschillende samenstellingen van brandstof getest. Dat is al veel meer dan dat we deden met Renault, bij hen duurde het eeuwen voor we feedback kregen."

ExxonMobil en Red Bull Racing werken sinds 2017 samen. Voorheen maakte Red Bull Racing gebruik van brandstoffen en smeermiddelen van Total, het bedrijf waarmee Renault een alliantie heeft.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"