Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ook Villeneuve spreekt zich uit over F1-toekomst Verstappen

Max Verstappen lijkt ook in 2025 bij Red Bull Racing te blijven, maar wat hij vanaf 2026 gaat doen, dat is nog ongewis. Jacques Villeneuve, de wereldkampioen van 1997, laat zijn licht schijnen over de toekomst van Verstappen in de Formule 1.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft tot nu toe voor twee teams gereden in de Formule 1. Nadat hij al snel de kans kreeg van Red Bull-adviseur Helmut Marko bij Toro Rosso in 2015, zat hij bijna net zo snel al in de Red Bull voor de Grand Prix van Spanje in 2016. Het verhaal van die race is bekend: Verstappen won zijn eerste race voor de Oostenrijkse renstal meteen en heeft inmiddels drie wereldtitels op zijn naam staan.

Toch werd er zeker aan het begin van dit seizoen veel gesproken over een mogelijk einde aan het succesvolle huwelijk tussen Verstappen en Red Bull. Mercedes-teambaas Toto Wolff aast namelijk op de Nederlander en er heerst onrust binnen het team van Red Bull. De kans dat Verstappen al in 2025 de overstap gaat maken lijkt echter per de dag kleiner te worden. Daarmee lijkt Verstappen ook in 2025 'gewoon' bij de Oostenrijkse renstal te blijven. Zijn contract loopt immers ook nog een hele tijd door, namelijk tot en met het einde van 2028.

Jacques Villeneuve geeft nu zijn mening over de toekomst van Verstappen. "Max is een racer. Het maakt niet uit bij welk team of in welke auto hij zit. Hij lijkt altijd 100 procent te zijn", zo vertelt de F1-wereldkampioen uit 1997 tegenover Best Payout Online Slots. "Waar zou hij heen kunnen gaan dat goed voor hem is? De twee goede teams lijken nu Ferrari en McLaren te zijn en daar is geen plek beschikbaar." Lando Norris en Oscar Piastri liggen vast bij het team uit Woking en bij de Scuderia staan Charles Leclerc en Lewis Hamilton vanaf 2025 onder contract.

Dan blijft alleen het team van Mercedes over, maar Villeneuve heeft daar ook een duidelijk oordeel over. "Mercedes wil niemand een contract voor de lange termijn geven, omdat ze het stoeltje warm willen houden voor Andrea Kimi Antonelli. Dat is hun toekomstplan waar ze al jaren aan werken. Ze zullen het laten uitkomen. En er is geen topcoureur die naar Mercedes zou willen. Ze winnen niet en er is maar een contract voor één jaar beschikbaar. Misschien kan iemand als Valtteri Bottas er een jaartje heen", zo sluit de altijd uitgesproken Villeneuve af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen glashelder over Red Bull-toekomst: "Dat zegt al genoeg!"