Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oom Ralf uit kritiek op neefje Mick Schumacher na zwak raceweekend

Mick Schumacher krijgt na een tegenvallend weekend in Italië kritiek vanuit zijn eigen kringen. Oom Ralf Schumacher vond het een zwakke Grand Prix van de Haas-coureur.

Het gaat in 2022 stukken beter bij Haas. De Amerikaanse renstal, die vorig Formule 1-seizoen nog steevast achteraan reed, heeft in de eerste vier races van het jaar al vijftien punten gescoord. Al deze punten zijn echter binnengehaald door Kevin Magnussen, die hierdoor op de tiende plaats staat in het wereldkampioenschap. Mick Schumacher staat ondertussen op de negentiende plaats in de coureursstand met nul punten. Alleen invaller Nico Hulkenberg en Williams-coureur Nicholas Latifi staan achter de zoon van Michael Schumacher. Mick gooit nog geen hoge ogen in 2022 en dat is ook opgevallen bij zijn oom, Ralf Schumacher. "Er was zeker meer mogelijk voor Mick", zegt hij bij het Duitse Sky Sports . "Al met al was het een zwakker weekend voor hem, maar dat kan natuurlijk nog veranderen. Sebastian Vettel heeft dat ook gedaan. In Australië maakte hij nog veel fouten, maar in Imola was het weer goed. Mick moet dat als voorbeeld gaan nemen. Het ging goed tijdens droge weersomstandigheden. Het resultaat in de sprintrace (P10, red.) was goed, maar hij maakte teveel fouten in de race. Natuurlijk hoort dat niet."

Ralf Schumacher: 'Hij moet voor Magnussen finishen'

Ralf Schumacher begrijpt weliswaar dat zijn neefje af en toe de fout in gaat, maar stelt een belangrijk doel voor de Haas-coureur. "Starten in de regen is lastig, het gebeurt dat je dan weg slipt. Dat gebeurde zelfs bij Daniel Ricciardo. Het kan gebeuren bij iedereen, maar zijn tweede fout was gewoon te veel. Het moet gezegd worden dat dit niet hoort te gebeuren." "Hij moet het weekend gaan bekijken. Nu moet hij ervaring opdoen en verbeteren. In de volgende races zal hij ook voor Magnussen moeten eindigen, maar Mick doet het beter op nieuwe circuits, dat heeft hij al laten zien. Dat is waarom ik iets van hem verwacht in Miami."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst