Op deze dag: Andrea de Cesaris crasht zwaar en wordt ontslagen

18 aug. 2017 18:28 Rik Alkema 0 reacties
Het is vandaag 32 jaar geleden dat de Formule 1-carrière van de Italiaan Andrea de Cesaris een opvallende wending nam. Na een zware crash tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 1985 werd de Cesaris direct ontslagen door zijn teambaas Guy Ligier. Het betekende niet het einde van zijn carrière, maar wel het einde van het seizoen.

Andrea de Cesaris crasht voor de zoveelste keer en wordt ontslagen

Andrea de Cesaris is nog altijd een recordhouder. De Italiaan reed maar liefst 214 wedstrijden in de Formule 1 zonder ook maar één Grand Prix te winnen. Daarmee staat hij dik bovenaan. Nick Heidfeld volgt op plaats 2, met 185 wedstrijden.

Ook tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 1985 lukte het de Cesaris niet om te winnen. Na veertien ronden breekt de achterkant van zijn Ligier uit en stuurt de Cesaris hem het gras in. Na een aantal spectaculaire koprollen is hij fysiek ongedeerd, maar is zijn ego flink gekrenkt.

Teambaas Guy Ligier besluit daarop de Cesaris direct te ontslaan. "Ik kan het me niet veroorloven om deze man nog langer in dienst te houden", was de reactie van Ligier, doelend op al het geld dat de Cesaris hem in twee jaar tijd had gekost.

Bekijk hieronder de video van de zware crash van de Cesaris.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen