Op deze dag: Horrorcrash kost Johnny Herbert bijna het leven

21 aug. 2017 19:45 Rik Alkema 0 reacties
Het is vandaag 29 jaar geleden dat ex Formule 1-coureur Johnny Herbert van zeer veel geluk mocht spreken dat hij een zeer zware crash overleefde tijdens een Formule 3000-race op het circuit van Brands Hatch. Zonder dat kleine beetje geluk hadden we de charismatische Johnny Herbert nooit in de Formule 1 gezien.

Johnny Herbert kruipt door het oog van de naald

Nadat Herbert zijn achterwielen in de voorwielen van collega Gregor Foitek haakte, sloeg de wagen van Herbert snoeihard en loodrecht op de vangrail, om vervolgens over het circuit te stuiteren en aan de andere kant nogmaals keihard in de vangrail te belanden.

Uren van reddingswerk volgde en de dokteren waren het unaniem eens: Herbert kon zijn race carrière wel vergeten. Op aandringen van familie ontsnapte Herbert aan een amputatie van zijn voet, waardoor hij nog mocht hopen op een volledig herstel. 

Hetgeen waar niemand meer rekening mee hield gebeurde na zes maanden dan toch. Met veel pijn en zonder echt volledig hersteld te zijn debuteerde Herbert in de Formule 1 voor het team van Benneton. Alsof het niet veel gekker kon, eindigde hij ook nog eens als 4e, op slechts 1,1 seconde van het podium.

Herbert is hedendaags vooral bekend als drievoudig Grand Prix-winnaar en commentator bij Sky Sports. Maar dat was heel anders geweest, als zijn crash op 21 augustus 1988 anders was afgelopen.

Bekijk hieronder de beelden van de horrorcrash van Johnny Herbert.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen