Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Op deze dagen presenteren de Formule 1-teams hun nieuwe 2020-auto

Hij is eindelijk helemaal compleet. Elk team heeft officieel bekendgemaakt wanneer ze hun nieuwe creatie aan Formule 1-fans wereldwijd zullen tonen. Met de onderstaande kalender mis je niks van de diverse onthullingen.

Red bull reveal livery 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het is Ferrari dat op dinsdag 11 februari het presentatiebal aftrapt en aan de wereld toont hoe de bolide, waarmee Charles Leclerc en Sebastian Vettel een gooi willen gaan doen naar de wereldtitel, eruit zal gaan zien.

Een dag later, op woensdag 12 februari, volgt er meteen weer een grote speler. Red Bull, het team van Max Verstappen en Alexander Albon, presenteert dan hun nieuwe Formule 1-bolilde, die door het leven zal gaan als de RB16. Diezelfde dag presenteert ook Renault haar nieuwe bolide voor het 2020-seizoen.

Op donderdag 13 februari is het de beurt aan McLaren, dat dan in Groot-Brittannië het doek van haar MCL35 haalt, een dag later gevolgd door zowel Mercedes als Alpha Tauri. Vooral de onthulling van de eerste Alpha Tauri-bolide zal mogelijk een grote verrassing kunnen worden, omdat nog onbekend is hoe deze eruit zal gaan zien qua kleurstelling.

Na Mercedes en Alpha Tauri volgens respectievelijk Racing Point en Williams op 17 februari, waarvan de laatst genoemde online de eerste beelden van haar Williams FW43 zal delen, alvorens het in Barcelona voor het eerst echt in het openbaar verschijnt.

De laatste twee teams die vol trots hun nieuwe auto zullen laten zien, zijn Alfa Romeo en Haas. Zij zullen dat beiden in de vroege eerste ochtend van de testdagen doen, namelijk op 19 februari, waarna de cirkel der presentaties eindelijk rond is en er kan worden begonnen met het testen.

Natuurlijk brengt RacingNews365 uitgebreid verslag van alle onthullingen, zodat jij op de hoogte bent van al het laatste nieuws.

Formule 1 presentatiekalender 2020

Team Datum teampresentatie
Ferrari 11 februari
Red Bull 12 februari
Renault 12 februari
McLaren 13 februari
Mercedes 14 februari
Alpha Tauri 14 februari
Racing Point 17 februari
Williams 17 februari
Alfa Romeo 19 februari
Haas 19 februari

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez