Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Openhartige Verstappen klaarde de lucht met Norris: "Dat mag onze vriendschap niet ruïneren"

Blijven Max Verstappen en Lando Norris vrienden? Dat was de vraag na de veelbesproken touché in Oostenrijk. Verstappen heeft er alles aan gedaan om dat voor elkaar te krijgen, vertelt hij op Silverstone.

Verstappen Great Britain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Oostenrijk ging het voor het eerst goed mis tussen Max Verstappen en Lando Norris. De coureurs raakten elkaar in de strijd om de overwinning, met lekke banden én harde woorden tot gevolg. Zeker Norris was woedend en eiste excuses van Verstappen, waardoor er vraagtekens ontstonden of de twee nog wel goede vrienden zouden blijven. Dat lijkt het geval te zijn, zeker nu Verstappen toegeeft dat hij er veel waarde aan hechtte om de lucht te klaren.

"Ik was alleen maar bezig met het onderhouden van mijn relatie met Lando, want we zijn goede vrienden", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Na de race gaf ik al aan dat we even moesten afkoelen, dus we hebben vooral op maandag met elkaar gesproken. De gezamenlijke conclusie was dat we van het gevecht hadden genoten en dat de touché heel licht was. Natuurlijk had het verregaande consequenties voor ons en vooral voor Lando, maar we houden ervan om hard te racen. Dat doen we al jaren, niet alleen in de Formule 1, en dat moeten we blijven doen. Het is fantastisch voor de sport."

Vertrouwen

Het gesprek met Norris was vrij intensief, stelt Verstappen. "We zouden naar de beelden kijken en dat heb ik met Lando gedaan. Dat is de enige persoon waar ik om geef, want wat de rest zegt, gaat niet om mij. Iedereen mag zijn mening hebben, maar ik kijk alleen naar de relatie met Lando op dat moment."

Verstappen heeft Norris ook op zijn hart gedrukt dat hij de Nederlander kan vertrouwen. "We zijn het voor 99% met elkaar eens in alles. Dat is best veel. Ik heb altijd tegen Lando gezegd dat hij me kan vertrouwen en ik niet wil crashen als hij een inhaalactie aan de binnenkant of buitenkant plaatst. Andersom is dat hetzelfde, want daar hebben we ook over gesproken. Er is altijd een menselijke reactie als iemand een actie plaatst, maar ik had het gevoel dat ik niet overdreven acteerde."

"Het werkt hetzelfde als je een auto ontwerpt", vervolgt Verstappen zijn verhaal. "Je zoekt de randjes van de reglementen op en kijkt ook naar mogelijke grijze gebieden. Zo race je ook. Anders word je nooit een topcoureur en boek je geen successen in het leven."

De 26-jarige coureur sluit af door aan te geven waarom zijn vriendschap met Norris zo belangrijk is. "Uiteraard heb je een betere relatie met bepaalde coureurs. Ik kan het goed vinden met Lando. We vechten nu om overwinningen, maar ik wil niet dat dat onze vriendschap buiten de baan ruïneert. Lando is een ontzettend aardige kerel. Hij houdt van racen en is er zeer gepassioneerd over. Je moet je ook realiseren dat hij voor zijn tweede overwinning vecht en ik voor mijn 62e. Dan zijn de emoties soms anders. Dat weet ik van mezelf uit mijn eerste jaren, dus dat is ook prima."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'