Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Opgeluchte Lewis Hamilton blij met zijn auto

Na afloop van de GP van Maleisië was Lewis Hamilton zeer teleurgesteld. De Brit wist nog wel de tweede plaats in de race te bemachtigen, maar zag dat Ferrari en Red Bull sneller waren. Na afloop van de vrije trainingen in Japan is zijn humeur een stuk beter.

In de eerste vrije training gaf Hamilton ruim twee tienden toe op rivaal Sebastian Vettel. De Mercedes-coureur is tevreden over de progressie van Mercedes. " Het was een interessante dag. Onze auto voelt een stuk beter aan dan in Maleisië en lijkt weer van het oude niveau te zijn. Ik ben klaar voor de rest van het weekend." " Het was erg prettig dat de eerste training droog verliep. In de kletsnatte tweede training ben ik even naar buiten gegaan voor de fans en om de auto te testen in de regen. In Maleisië hadden we ook problemen in de regen."

Hamilton gaf een groot compliment aan de Japanse fans, die zich ondanks het hondenweer niet uit het veld lieten slaan. " De Japanse fans zijn echt bijzonder. Zelfs in de zeikende regel blijven ze nog zitten. Ik wilde ze daarom toch bedanken met een soort van show. Ik hoop dat ze toch nog wat hebben gezien, want verder viel er weinig te beleven in de tweede training."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'