Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Opgeluchte Marko onthult doorslaggevende factor in strijd Verstappen en Norris

Max Verstappen moest in extremis poleposition aan Lando Norris laten in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Helmut Marko is opgelucht dat de Nederlander op de eerste rij start.

Verstappen Norris Qualifying Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lando Norris maakten er een prachtig gevecht van in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De laatstgenoemde coureur reed uiteindelijk een magistraal rondje en ging er met poleposition vandoor. Het verschil met Verstappen? 20 duizendsten. Helmut Marko legt na afloop uit waar Verstappen de kans op poleposition verloor.

"Ik ben opgelucht", begint Marko aan zijn verhaal tegenover Sky Sport. "Na de derde vrije training waren we er niet zeker van dat we een plek op de eerste rij konden bemachtigen. Uiteindelijk verloren we in bocht vier tijd ten opzichte van Lando. In sector één en drie waren we sneller, dus over het algemeen hebben we de juiste richting gekozen. Het is absurd wat je met de bandenspanning kan. Het wordt met technische dingen als de simulator getest en het maakt uiteindelijk het verschil."

Marko deelt ook complimenten uit aan McLaren. "Het is duidelijk dat McLaren de laatste paar races een ongelooflijke inhaalslag heeft gemaakt en op alle circuits en met alle bandentypen een goede auto heeft. Maar aan de andere kant was warm weer altijd een voordeel voor ons. Nu is het koeler en staan we er vooraan beter bij. Je kan niets meer als vanzelfsprekend beschouwen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"