© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Opgeluchte Ricciardo: 'Ik heb peentjes gezweet'

14 apr. 2018 10:58 Jan van der Burgt 1 reacties
Met nog drie minuten te gaan stuurde Daniel Ricciardo in Q1 zijn bolide de baan op. Het was op het nippertje, en dus was de opluchting dat het gelukt was groot.

Red Bull-coureur met hakken over de sloot door naar Q2

"Ik heb wel even peentjes staan zweten naast de auto, ja", zo laat Daniel Ricciardo in gesprek met Ziggo Sport weten.

"Maar goed, ik heb misschien twee minuten zenuwachtig naast mijn auto gestaan, de monteurs ruim twee uur. Een dergelijk probleem is niet hun schuld, maar zij dragen wel de druk en de last van het moeten wisselen van de motor. Dat hebben ze fantastisch gedaan."

Het had niet veel gescheeld of Daniel Ricciardo was na Q1 alweer klaar geweest. Hij ging als veertiende door naar het tweede kwalificatiedeel. Niet verwonderlijk volgens Ricciardo.

"Ik had vanmorgen niet op de ultrasofts gereden en de omstandigheden waren gisteren totaal anders. Het is moeilijk om met zo weinig voorkennis echt te pushen. We hadden alsnog niet verwacht dat het zo close zou worden, maar daarna maakten we grote stappen."

Die grote stappen leverden hem uiteindelijk de zesde startplaats op voor de race, waarvan hij zelf verwacht dat het een strategisch interessant schouwspel wordt: "De top vier gaat waarschijnlijk voor één stop, dus dat wordt zeker interessant."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen