Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Opgewekte Verstappen reageert na bijzondere trainingsdag in de Verenigde Staten

Max Verstappen stond zowel in VT1 als in VT2 niet bovenaan het scorebord, maar de Red Bull-coureur gaat vol goede moed de rest van het raceweekend tegemoet.

Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Met een tweede plek in VT1 en een zevende stek in de niet representatieve tweede vrije training kan Max Verstappen op papier niet terugkijken op een super succesvolle trainingsdag, maar de Red Bull-coureur was na afloop zeer positief toen hij voor de camera van de Formule 1 verscheen.

Aan het einde van de eerste training klaagde hij over de radio 'dat er iets mis moest zijn met de Red Bull-bolide', maar aan het einde van de vrijdag hoorde je hem daar niet meer over. Sterker nog, hij blikt terug op een goede VT1.

"De eerste vrije training was best goed. We hebben wat dingen geprobeerd met de auto en we zaten er meteen bij. Dat was dus positief", zo klinkt hij tevreden.

"VT2 zou anders gaan worden, maar dat wisten we al", zo doelt hij op de bandentest van Pirelli, waardoor de coureurs geen tijd hadden om hun afstelling voor dit weekend te perfectioneren.

"Ik kreeg bovendien de C1-testband (de hardst mogelijke band, red.) en die gebruiken we hier in de Verenigde Staten normaal niet eens. Dat was dus heel lastig en lastig om die banden goed te begrijpen. We hebben in ieder geval het testprogramma afgewerkt."

Verstappen heeft er vertrouwen in

Een bijzonder weekend dus, zeker door die bandentest in VT2. Hoe veel invloed heeft het op het weekend van Verstappen, zo wordt hem gevraagd. Max blijft er nuchter onder.

"Het is voor iedereen hetzelfde. In VT1 hebben we wat informatie verzameld en de auto zat meteen in een redelijk goed werkvenster."

"De auto zou hier goed moeten zijn", vervolgt de tweevoudig kampioen. "Maar op zaterdag gaan we zien hoe het gaat over een enkele ronde. De langere run wordt een groter vraagteken, omdat we allemaal VT2 hebben gemist. Ik denk echter dat het wel goed komt", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'