Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Opgewekte Verstappen reageert na bijzondere trainingsdag in de Verenigde Staten

Max Verstappen stond zowel in VT1 als in VT2 niet bovenaan het scorebord, maar de Red Bull-coureur gaat vol goede moed de rest van het raceweekend tegemoet.

Met een tweede plek in VT1 en een zevende stek in de niet representatieve tweede vrije training kan Max Verstappen op papier niet terugkijken op een super succesvolle trainingsdag, maar de Red Bull-coureur was na afloop zeer positief toen hij voor de camera van de Formule 1 verscheen. Aan het einde van de eerste training klaagde hij over de radio 'dat er iets mis moest zijn met de Red Bull-bolide', maar aan het einde van de vrijdag hoorde je hem daar niet meer over. Sterker nog, hij blikt terug op een goede VT1. "De eerste vrije training was best goed. We hebben wat dingen geprobeerd met de auto en we zaten er meteen bij. Dat was dus positief", zo klinkt hij tevreden. "VT2 zou anders gaan worden, maar dat wisten we al", zo doelt hij op de bandentest van Pirelli, waardoor de coureurs geen tijd hadden om hun afstelling voor dit weekend te perfectioneren. "Ik kreeg bovendien de C1-testband (de hardst mogelijke band, red.) en die gebruiken we hier in de Verenigde Staten normaal niet eens. Dat was dus heel lastig en lastig om die banden goed te begrijpen. We hebben in ieder geval het testprogramma afgewerkt."

Verstappen heeft er vertrouwen in

Een bijzonder weekend dus, zeker door die bandentest in VT2. Hoe veel invloed heeft het op het weekend van Verstappen, zo wordt hem gevraagd. Max blijft er nuchter onder. "Het is voor iedereen hetzelfde. In VT1 hebben we wat informatie verzameld en de auto zat meteen in een redelijk goed werkvenster." "De auto zou hier goed moeten zijn", vervolgt de tweevoudig kampioen. "Maar op zaterdag gaan we zien hoe het gaat over een enkele ronde. De langere run wordt een groter vraagteken, omdat we allemaal VT2 hebben gemist. Ik denk echter dat het wel goed komt", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'