Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Opnieuw drama bij McLaren: Britse team sleept Palou voor de rechter

Alex Palou wordt voor de rechter gesleept nadat hij volgens McLaren maling heeft aan zijn contract.

Alex Palou TPC2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Sinds 2022 is er altijd wel iets gaande bij McLaren en haar coureurs. Niet alleen in de Formule 1, waar talent Oscar Piastri onverwachts werd gekaapt van concurrent Alpine, maar ook in de Amerikaanse IndyCar Series. Hier zou wereldkampioen Alex Palou na het huidige seizoen de overstap maken naar het Britse team in IndyCar.

Zou, want onlangs bleek dat Palou toch ervoor heeft gekozen om bij zijn huidige werkgever Chip Ganassi Racing te blijven. Naar verluidt krijgt hij hier een meerjarig contract, maar daar was McLaren op zijn zachtst gezegd niet blij mee. Het Indy-talent zou namelijk naar de papaja's overstappen, waarbij al veel geld in hem is geïnvesteerd.

CEO Zak Brown baalde als een stekker en liet in een brief weten dat er miljoenen zijn gespendeerd aan Palou, onder meer voor een Formule 1-test. Nu worden er volgens Racer juridische stappen ondernomen. Hoogstwaarschijnlijk gaat dit om een geldbedrag, want de werkverhouding tussen Palou en McLaren lijkt niet meer gezond genoeg te zijn voor een IndyCar-zitje in '24. Daarbovenop wil Palou dus liever bij Ganassi blijven.

McLaren gaat naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een nieuwe coureur naast Pato O Ward en Alexander Rossi. De huidige derde coureur van McLaren in de IndyCar Series, Felix Rosenqvist, gaat naar verwachting naar een ander team.

Praat mee!

Viaplay
x
Nieuwe auto Red Bull RB17 maakt debuut tijdens Goodwood Festival