Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Rusland 2020

Recordaantal positieve coronatests in F1 tijdens en na GP Rusland

De afgelopen week zijn er tien mensen die betrokken zijn bij de Formule 1 positief getest op het coronavirus. Het nieuws is echter niet verontrustend, zo menen de Formule 1-bazen.

Sinds de vrijdag van de Russische Grand Prix zijn er tien mensen in en rond de Formule 1-paddock positief getest op het coronavirus, meer dan ooit te voren. Tijdens de testronde daarvoor waren het er zeven, een aantal dat eveneens nog niet eerder was voorgekomen.

In totaal werden er 1822 tests afgenomen. Het is wederom een stijging van het aantal besmettingen, maar volgens de Formule 1 is er geen reden tot paniek. Het aanwezige publiek, dat in Rusland voor het eerst in echt grote getale weer aanwezig was, heeft volgens hen niets te maken met de toename. Bovendien zijn de besmettingen en het contactonderzoek zonder problemen afgerond, waardoor de Russische Grand Prix op geen enkel moment in gevaar is geweest.

Het totaalaantal positieve tests sinds het begin van het seizoen komt daardoor nu op 26, op in totaal zo'n 50.000 tests. Drie van 26 positieve testresultaten kwamen van personen die direct betrokken zijn de sport en naar elke Grand Prix afreizen. Twee keer was het Sergio Perez die positief testte, vorige week testte Formule 1-presentator Will Buxton positief.

De andere 23 positieve tests kwamen allemaal van randpersoneel, die niet week in week uit betrokken zijn bij de sport. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om cateraars of marshalls langs de baan. Precieze informatie is daar niet over bekend, maar een positief testpercentage 0,05 procent is natuurlijk bijzonder goed te noemen.

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez