Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Opnieuw sancties voor Mazepin-duo: tegoeden bevroren en inreisverbod

Nikita Mazepin en vader Dmitry Mazepin staan nu ook op de sanctielijst van Groot-Brittannië, waardoor ze hier niet meer welkom zijn en niet meer bij hun tegoeden kunnen komen.

Mazepin shakedown 2022 Haas VF-22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Wederom zijn er sancties opgelegd tegen Dmitry en Nikita Mazepin. Eerder stonden de twee al op de sanctielijst van de Europese Unie, nu volgt ook Groot-Brittannië. In documenten ingezien door RacingNews365 staat dat de (Britse) tegoeden van de Russen worden bevroren en een inreisverbod krijgen.

Dit betekent dat ze niet meer zomaar welkom zijn in Groot-Brittannië. Ook kan bijvoorbeeld de NCA (National Crime Agency) een onderzoek starten naar de financiële tegoeden van de Mazepins.

Maatregelen wegens Russische invasie in Oekraïne

De maatregelen zijn genomen omdat Mazepin senior 'betrokken is bij economische sectoren die een substantiële bron zijn voor de regering van Rusland, welke verantwoordelijk is voor de annexatie van De Krim en de destabilisatie van Oekraïne'.

Mazepin senior is grootaandeelhouder en voorzitter van Uralkali, het bedrijf dat enkele dagen geleden nog de naamsponsor was van het Haas F1 team. De contracten tussen Haas en Uralkali werden echter verscheurd door de Amerikaanse renstal, evenals het coureurscontract van Nikita Mazepin.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

17 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023