Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Opnieuw sancties voor Mazepin-duo: tegoeden bevroren en inreisverbod

Nikita Mazepin en vader Dmitry Mazepin staan nu ook op de sanctielijst van Groot-Brittannië, waardoor ze hier niet meer welkom zijn en niet meer bij hun tegoeden kunnen komen.

Mazepin shakedown 2022 Haas VF-22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Wederom zijn er sancties opgelegd tegen Dmitry en Nikita Mazepin. Eerder stonden de twee al op de sanctielijst van de Europese Unie, nu volgt ook Groot-Brittannië. In documenten ingezien door RacingNews365 staat dat de (Britse) tegoeden van de Russen worden bevroren en een inreisverbod krijgen.

Dit betekent dat ze niet meer zomaar welkom zijn in Groot-Brittannië. Ook kan bijvoorbeeld de NCA (National Crime Agency) een onderzoek starten naar de financiële tegoeden van de Mazepins.

Maatregelen wegens Russische invasie in Oekraïne

De maatregelen zijn genomen omdat Mazepin senior 'betrokken is bij economische sectoren die een substantiële bron zijn voor de regering van Rusland, welke verantwoordelijk is voor de annexatie van De Krim en de destabilisatie van Oekraïne'.

Mazepin senior is grootaandeelhouder en voorzitter van Uralkali, het bedrijf dat enkele dagen geleden nog de naamsponsor was van het Haas F1 team. De contracten tussen Haas en Uralkali werden echter verscheurd door de Amerikaanse renstal, evenals het coureurscontract van Nikita Mazepin.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië