Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Optimistische Fernando Alonso gaat aanvallen tijdens de race

Fernando Alonso heeft in het nieuwe Formule 1 seizoen zijn zinnen gezet op podiumplaatsen en het strijden voor de overwinningen. Of het in Australië al zo ver komt, valt te bezien. De Spanjaard bleef steken op P11 tijdens de kwalificatie.

De verwachtingen bij het team van McLaren voor het nieuwe seizoen zijn hoog gespannen. Samen met motorfabrikant Renault wil McLaren zich weer mengen in de strijd vooraan. Tijdens de kwalificatie voor de openingsrace in Melbourne lukte het zowel Alonso als zijn teamgenoot Vandoorne niet om door te dringen tot Q3. Vanaf P11 en P12 wil het tweetal nu de top 10 binnendringen om zo de eerste punten van het seizoen voor McLaren binnen te halen. Alonso ziet hiertoe in ieder geval voldoende mogelijkheden en liet na afloop aan de pers weten dat hij 'vol' in de aanval gaat.

"Ik ben erg blij met dit resultaat. Dit is ook wat wij als team verdienen. Daarnaast hebben we nog voldoende ruimte om onze wagen te verbeteren. Ondanks dat we nog wat problemen moeten oplossen, denk ik dat we in de komende races met een hele optimistische blik vooruit kunnen kijken." Hij krijgt hierin bijval van zijn team. "Voor ons wordt het nu echt een andere race, veel meer in de aanvallende modus. Dat gaat vast en zeker leuk worden. Vooral als het morgen ook nog gaat regenen, dan krijgen we echt een geweldige show."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"