Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Optimistische Ricciardo: 'Red Bull behoort tot favorieten voor zege in Baku'

Daniel Ricciardo klokte de snelste tijd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Volgens de Australiër behoort Red Bull tot het rijtje favorieten voor de zondag.

"De verschillen zijn klein, maar we doen zeker mee" , zo liet Ricciardo na de twee vrije trainingen in Azerbeidzjan weten. "Ik voelde me zeer op mijn gemak in de auto. Het vertrouwen dat je zeker op een stratencircuit nodig hebt, was volop aanwezig. Er is een goede wisselwerking tussen mij en de auto. Daar willen we op zaterdag en zondag op voortborduren." Ricciardo ziet dat Red Bull met name in de bochtige tweede sector van het Baku City Circuit veel tijd wint op de concurrentie.

"Die tweede sector is heel fijn voor ons. We verliezen wel wat in de eerste en derde sector en dat zal alleen maar meer worden als Mercedes en Ferrari in de kwalificatie het vermogen opschroeven." "Maar ook als we ons niet op de eerste rij kwalificeren, denk ik dat we sterk kunnen zijn in de race. We behoren daarin absoluut tot de favorieten. De long runs op de ultrasofts konden bovendien nog wel wat beter. Het wordt close op zaterdag en zondag."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"