Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Opvallende naam geopperd als nieuwe Red Bull-teamgenoot Verstappen

McLaren-coureur Oscar Piastri wist zichzelf met twee sterke optredens de afgelopen weken flink in de schijnwerpers te zetten. Eddie Jordan, voormalig teambaas van Jordan Grand Prix, is verbluft door wat de Australiër laat zien en licht toe waarom Piastri dé ideale teamgenoot is voor Max Verstappen.

Oscar Piastri liet zowel in Silverstone als in Boedapest zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. Gedurende beide raceweekenden kwalificeerde hij zich op de tweede startrij en toonde hij flinke pace. In het Verenigd Koninkrijk greep hij nét naast een podiumplaats en in Hongarije zette hij - na een fantastische start - zelfs kampioenschapsleider Max Verstappen kortstondig onder druk. Door schade aan zijn bolide viel hij later nog wat terug.

Oud-F1-teambaas Eddie Jordan vertelt tegenover TalkSport dat de prestatie van Piastri op de Hungaroring zijn aandacht trok. "Piastri was nooit eerder op dit circuit geweest, op wellicht een enkele keer in een juniorcategorie na. Om dan zo te kwalificeren én zo te racen - en te racen tegen Max..." breekt een sprakeloze Jordan zijn zin af. "Hij beschikt over de kwaliteiten van een grote ster. Ik ben echt onder indruk van deze jonge knul. Hij zou op mijn lijstje staan om naast Max te zetten in de toekomst", zegt Jordan.

Belangrijke sleutelfactor

Volgens Jordan is niet alleen de goede vorm van Piastri een argument om hem naast Verstappen te zetten. Hij wijst tijdens zijn verhaal naar een belangrijke sleutelfactor: oud-Red Bull-coureur Mark Webber. Webber is Piastri's manager en speelde een grote rol van betekenis in het bemachtigen van een F1-zitje voor de rookie.

Jordan: "We zagen hoe Mark Oscar bij McLaren binnen wist te krijgen." Met die uitspraak doelt Jordan op de soap die zich vorig jaar afspeelde. Piastri werd na het plotselinge vertrek van Fernando Alonso aangekondigd als de opvolger van de Spanjaard bij Alpine, waar Piastri op dat moment reservecoureur was. Op het allerlaatste moment vertrok de Australiër echter naar McLaren, wat leidde tot controverse in de paddock. Veel juridisch duw-en-trekwerk tussen Alpine en McLaren volgde, maar het was uiteindelijk de huidige werkgever van Piastri die aan het langste eind trok.

De oud-teambaas geeft zijn mening extra volume en betrekt de F1-terugkeer van Daniel Ricciardo in zijn betoog. "Ik zie Daniel niet zomaar naast Verstappen terechtkomen. Red Bull heeft een vooruitziende blik en gaat meestal niet terug in de tijd. Mark bracht Piastri naar Europa en heel de wereld ziet nu hoe goed hij (Piastri, red) is. Wees vooral niet verbaasd als Piastri in de toekomst vaker aan Red Bull verbonden wordt", aldus Jordan.

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024