Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Moto3

Ultiem Oranjefeest TT Assen in laatste bocht verstoord na geweldig race Veijer

Het Nederlandse wegrace talent Collin Veijer heeft tijdens de TT van Assen een waar Oranjefeest ontketend. Dat feest duurde helaas niet tot de streep, want in de laatste chicane pakte Ivan Ortola de zege. Het doet echter niets af aan een geweldig en gewaagd optreden van Veijer.

Veijer Dutch TT
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Intact GP

Na zijn zware valpartij in de kwalificatie voor de Moto3-race op Assen moest Collin Veijer genoegen nemen met de derde startplaats, evengoed een prima uitganspositie. Het supertalent en zijn team baren bij de start opzien als duidelijk wordt dat ze aan zowel de voor- als achterkant voor de harde banden kiezen, dat terwijl de concurrentie overwegend voor soft-soft gaat.

Het is dus zaak om vooral aan het begin van de race aan te haken, maar daar slaagt hij meer dan prima in. Voor hem vallen enkele coureurs weg door long lap penalty's, maar met zijn pace matcht hij het tempo van de kop, waardoor de race in theorie naar de Nederlander toe moet komen.

En zo geschiedt het ook. In de tweede helft van de race is hij de snelste man op de baan en op P2 heeft hij enkel nog af te rekenen met Ivan Ortola. Als hij hem pakt met nog 9 ronden te gaan, ontploft de hoofdtribune. Een Oranjefeest is in de maak, maar zoals altijd in de Moto3 rijd je je als leider niet zomaar los.

Met een kopgroep van niet minder dan dertien man die in zijn nek hijgt, weet hij het hoofd koel te houden. Hij is de enige stabiele factor in die kopgroep, want waar het achter zijn rug stuivertje wisselen is, houdt Veijer stoïcijns de kop. Het maakt zelfs dat hij met nog 5 ronden te gaan een gaatje kan slaan van maximaal een seconde. 

Het lijkt genoeg om de race om de race gecontroleerd uit te rijden en de Dutch TT op zijn naam te schrijven, maar een laatste aanval van Ortola in de Geert Timmer-chicane weet hij niet af te slaan. Met P2 stijgt hij tevens naar P2 in het kampioenschap.

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'