Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Organisatie Formule 1 GP Nederland onthult nieuwe plannen 2022

Onder de slogan 'Ready for more' kondigde de organisatie van de Formule 1 Grand Prix van Nederland de nieuwe plannen voor 2022 aan.

Zandvoort 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het mediacentrum van Circuit Zandvoort was het decor voor een eerste media-update over de Formule 1 Grand Prix van Nederland in 2022. RacingNews365 was erbij aanwezig en zet de doelen uiteen.

Zo zet men, in tegenstelling tot in het Covid-jaar 2021 in op 110.000 bezoekers per dag. Geen nieuw plan, maar wel een plan dat nu voor het eerst volledig uitgerold kan worden.

Of die 110.000 mensen door toedoen van een langere DRS-zone meer spektakel kunnen zien, is nog niet duidelijk. Zandvoort heeft nog geen 100% toezegging gehad dat de coureurs DRS al in de Arie Luyendykbocht mogen gaan gebruiken. "Masi riep vorig jaar dat 'DRS gewoon open moet kunnen', maar op dit moment wordt met de huidige auto's de laatste data gedraaid, maar we gaan ervan uit dat het gaat lukken."

Welke dingen zijn verder volledig nieuw in 2022? Op drie tot vier verschillende plekken worden kleinere podia geplaatst voor een betere verspreiding van (muzikaal) entertainment en daarmee ook van de mensenmassa's. Het komt een stukje veiligheid en crowd management ten goede, zoals Van Overdijk recent ook al uitlegde aan RacingNews365.

Het evenement zit in op een volledig autoloos evenement (los van de actie op het circuit). Dat betekent dat van de reguliere bezoekers niemand welkom is met de auto. In plaats daarvan wordt nog zwaarder dan in 2021 ingezet op het openbaar vervoer.

Een jaarlijks terugkerend vraagstuk is of alle vergunningen afgegeven zullen worden. Men benadrukt dat het erbij hoort en dat ze verwachten dat ook dit jaar alles op tijd rond zou zijn, precies zoals dat ook vorig jaar het geval was.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"