Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2021

Organisatie GP Nederland reageert op nieuwe coronamaatregelen

In Zandvoort gaat de organisatie van de Grand Prix van Nederland nog steeds uit van een Formule 1-weekend met volle tribunes. De nieuwe coronamaatregelen doen daar voorlopig niets aan af.

Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Gisteren, op vrijdag 9 juli, kondigde men in Den Haag nieuwe coronamaatregelen af. Door toenemende coronabesmettingen besloot men tot 13 augustus strengere regels in te voeren voor horeca en evenementen. Opeens leek het doorgaan van de Grand Prix van Nederland in het eerst weekend van september op losse schroeven te staan, want de organisatie heeft altijd geroepen het evenement enkel door te willen laten gaan als de tribunes voor 100% gevuld zijn.

Echter, de organisatie achter de GP toont zich hoopvol dat alles door kan blijven gaan zoals reeds is uitgestippeld, zo laat circuitdirecteur Robert van Overdijk in een statement weten: "We gaan ervan uit dat de nieuwe maatregelen doeltreffend zijn en dat we nog steeds een Grand Prix met een vol huis kunnen realiseren."

Hoewel het met de kennis van nu een stuk minder aannemelijk lijkt dat we begin september van alle coronamaatregelen verlost zijn, waar minister Hugo de Jonge eerder de hoop over uitsprak, wil dat niet zeggen dat de GP direct gevaar loopt. Met vaccinatie- en negatieve testbewijzen zou het weekend mogelijk alsnog door kunnen gaan, mits natuurlijk de nieuwe maatregelen doel treffen.

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt