Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

Organisator GP Mexico looft toeschouwers: "Beste fans van de wereld"

Ondanks de uitvalbeurt van thuisrijder Sergio Perez, kijkt Rodrigo Sanchez, promotor van de Grand Prix van Mexico, met veel tevredenheid terug op het weekend.

Perez Leclerc Sainz Mexico race start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er was vooraf en tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico veel te doen rondom de fans. De steun voor de lokale held Sergio Perez, die door een incident in de eerste bocht uitviel, was oorverdovend, maar tegelijkertijd liep teamgenoot Max Verstappen voor de zekerheid met extra beveiligers door de paddock. Promotor Rodrigo Sanchez vindt dat de fans zich ontzettend goed hebben gedragen.

"De Mexicaanse fans hebben opnieuw laten zien dat ze de beste van de wereld zijn", vertelt Sanchez tegenover onder andere RacingNews365. "Hun gedrag was ontzettend goed, al waren de aanwezige mensen natuurlijk teleurgesteld over de uitvalbeurt van Checo. Toch is iedereen op mooie wijze achter Red Bull gaan staan en er was veel respect op de tribunes."

De organisatie riep ook de campagne 'Racepect' in het leven om het respect in de Formule 1 te bevorderen. Op en rond het circuit hingen billboards met Formule 1-coureurs die elkaar respectvol behandelen. Sanchez denkt dat de campagne het gewenste effect heeft bewerkstelligd. "Het werkte geweldig. Van te voren had ik wat minder vertrouwen in de mogelijke effecten, zeker door hoe het in het nieuws werd opgepakt. We hebben daarom besloten om de koe bij de hoorns te vatten en ons campagneplan en de content in te zetten. Dat wierp zijn vruchten af."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton