Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valentino Rossi

Oud crew-chief: "Rossi is misschien te lang doorgegaan"

Valentino Rossi heeft het in het tweede gedeelte van het huidige MotoGP-seizoen zeer lastig. De inmiddels veertigjarige Italiaan is vaak de slechtste Yamaha-rijder en het gat naar wereldkampioen Marc Marquez is onwijs groot. Oud crew-chief van Rossi, Jeremy Burgess, heeft het gevoel dat 'The Doctor' te lang is doorgegaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

De Australiër liet voorafgaand aan de Grand Prix van Australië op het circuit van Phillip Island weten dat de Yamaha-rijder wellicht te lang is doorgegaan. "Het meest verontrustende is het feit dat Valentino niet langer naar voren komt gedurende een race. Hij eindigt vaak op de positie waar hij zich ook gekwalificeerd heeft en dat was enkele jaren geleden niet het geval. Toen wisten we dat hij na een slechte kwalificatie in de race nog altijd posities goed kon maken", aldus een uitgesproken Burgess tegenover de organisatie van de Grand Prix van Australië die zondag wordt verreden.

"Rossi is daarom misschien ook te lang doorgegaan. Voor de winst op Phillip Island zegt mijn hart nog steeds Valentino, maar mijn hoofd Marquez. De resultaten van de Spanjaard zijn zeer indrukwekkend te noemen, hij rijdt de andere Honda-rijders op ruime achterstand."

Rossi werkte jarenlang samen met Burgess die lange tijd bekendstond als de beste crew-chief in de paddock. De Australiër won vijf titels met Mick Doohan en stond ook aan de zijde van Rossi bij alle zeven gewonnen wereldtitels van de Italiaan in de MotoGP-klasse. Eind 2013 scheidden de wegen van de twee nadat Rossi een einde maakte aan de succesvolle samenwerking. Overigens lijkt Rossi zelf nog niet aan een afscheid te denken, de kans is groot dat de negenvoudig wereldkampioen zijn contract met Yamaha na 2020 nogmaals zal verlengen.

2 reacties