© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Oud-premier Balkenende wil Formule 1 race in Nederland

19 jul. 2017 07:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Al sinds het debuut van Max Verstappen in de koningsklasse van de autosport wordt er volop gespeculeerd over een Formule 1 race in Nederland. Zowel het circuit van Zandvoort als ook het TT-circuit in Assen hebben hier wel oren naar. Ook Max Verstappen zelf lijkt het wel wat om met een Formule 1 auto te racen in Nederland.

Is er voldoende draagvlak voor een Formule 1 race in Nederland?

Hoe groot de kans daadwerkelijk is dat er een Formule 1 race komt in Nederland is lastig in te schatten. Feit is wel dat steeds meer prominente Nederlanders zich een voorstander van dit plan tonen.

In gesprek met De Telegraaf laat niemand minder dan oud-premier Balkenende weten dat hij een Formule 1 race in Nederland wel ziet zitten. Voormalig premier Balkenende is een groot Formule 1 liefhebber en wil zich zeker inzetten voor de terugkeer van de Formule 1 in Nederland.

“Als ik op een gegeven moment gevraagd zou worden om bijvoorbeeld plaats te nemen in een comité van aanbeveling, zeg ik daar absoluut ’ja’ op.”

Zoals altijd is het vooral het financiële plaatje wat een grote rol speelt.

“Het binnenhalen van de Formule 1 gaat niet vanzelf. Dat is een dure grap. Er zal flink geïnvesteerd moeten worden. Het succes is afhankelijk van draagvlak op diverse niveaus.”

Volgens Balkenende is het niet alleen van belang hoe de bedrijven hier in staan maar ook of de maatschappij hier positief tegen aankijkt.

"Willen we dit ja of nee? Als we met zijn allen de Formule 1 terug willen in Nederland, dan moeten we collectief onze schouders eronder zetten!"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen