Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Oud-werknemer sleept F1-team voor de rechter en eist bizar bedrag

In de wereld van de Formule 1 ofwel de 'glitz and glamour', draait het vaak om geld. Zo ook bij een van de kleinere teams op de grid, Williams. Het vroeger zo succesvolle F1-team gaat op sportief vlak vooruit, maar kan financieel gezien zomaar eens een enorme klap incasseren.

Albon Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Williams is in Amerika aangeklaagd door de voormalig Marketing Executive van het team, Claudia Schwarz. Dat schrijft nieuwskrant The Times. Schwarz eist volgens die krant in een rechtszaak maar liefst 100 miljoen dollar van het team. Opvallend, aangezien het F1-team Schwarz eerder juist aanklaagde. Ze zou onterecht 6.9 miljoen hebben ontvangen toen ze nog voor Williams werkte.

Schwarz denkt volgens de krant recht te hebben op de 100 miljoen dollar, omdat ze van mening is dat Williams heeft geprobeerd haar carrière te verwoesten door valse informatie te lekken aan een businessmagazine. Daarin werd gesuggereerd dat Schwarz een affaire had met de Team Executive van Williams indertijd, Darren Fultz. Een volgens Schwarz onterechte aantijging, die door Williams en Dorilton Capital (de investeringsmaatschappij die Williams in handen heeft) wordt gebruikt om verhalen rond te laten gaan over haar, waardoor men haar geen geld meer uit hoeft te betalen.

Williams is echter van mening dat Schwarz op haar beurt op een slimme manier ervoor heeft gezorgd dat ze het team in totaal voor 6,9 miljoen dollar extra kon aanrekenen. Volgens Williams gaat het om een periode van twee jaar waarin Schwarz het voor elkaar kreeg om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Dat zou ze hebben gedaan door zich te 'mengen' in het management van het F1-team, waarbij ze een affaire zou hebben gekregen met Fultz.

Schwarz zou er door Williams ook van beschuldigd worden dat ze bevriende connecties opdrachten zou hebben gegeven bij het F1-team, die daar te veel geld voor vroegen, beter bekend als het aannemen van steekpenningen. Zo zou er bijvoorbeeld een enorm contract zijn afgesloten met het bedrijf van de echtgenoot van Schwarz, Axel Ludwig. Verder wist ze het F1-team nog meer onnodig op de kosten te jagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vluchten, hotels en diners.

RacingNews365 heeft Williams gevraagd om een reactie maar die heeft het team niet gegeven.

Tegenover The Times laat advocaat Jeremy Friedman weten dat dat hij denkt dat men bij Williams dacht dat Schwarz niet in verweer zou gaan. "Deze rechtszaak zal onthullen dat de statements van Dorilton en Williams over Schwarz en haar bedrijf onwaar zijn. Het is een opzettelijke actie om zo onder contractuele verplichtingen uit te komen, de druk op Schwarz op te voeren om stil te blijven en zichzelf niet te verdedigen. Ze dachten dat ze zichzelf, haar bedrijven en haar reputatie niet zou verdedigen."

Gezien de goede sportieve prestaties van Williams dit F1-seizoen zou het een mokerslag zijn als het team daadwerkelijk het megabedrag van 100 miljoen neer zou moeten leggen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten