Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

"Ouderwets snelle Hamilton nog steeds onderdeel van het beste F1-rijdersduo"

Na zijn derde plaats in het wereldkampioenschap in 2023 mag je het afgelopen seizoen waarschijnlijk beschouwen als een 'succesvol' jaar voor Lewis Hamilton. Maar een voormalig F1-coureur gelooft niet dat de zevenvoudig wereldkampioen tevreden zal zijn.

Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig F1-coureur Karen Chandhok vindt dat Lewis Hamilton een 'ouderwets' seizoen had in 2023, nadat de Brit derde werd in het kampioenschap. De Mercedes-coureur verbeterde zich nadat hij in 2022 worstelde met de onrustige W13, waardoor hij zesde werd in het kampioenschap.

Hoewel Hamilton het hele jaar geen racezege pakte, slaagde hij er wel in om in Hongarije zijn eerste pole te pakken sinds de GP van Saoedi-Arabië van 2021. Chandhok haalt enkele van zijn favoriete momenten van de zevenvoudig wereldkampioen gedurende het seizoen 2023 aan.

"Ik denk dat het een solide jaar was. Een jaar waarin hij geweldig reed, Mexico was een erg sterk weekend, in Spanje had een sterke race op weg naar het podium", vertelt Chandhok in de Sky Sports F1-podcast.

"Er waren een paar zeer, zeer sterke Lewis Hamilton-races waarin hij gewoon het maximale leverde. Aan de andere kant heb je races als Qatar (toen hij in bocht een crashte na een touche met George Russell, red.), een slechte kwalificatie in Miami en daarna ging het een beetje mis in de laatste drie weekenden. In Brazilië had het team collectief een offday."

Solide seizoen

Hamilton maakte zelfs even kans om de tweede plaats in het kampioenschap af te pakken van een ondermaats presterende Sergio Perez, nadat hij zes keer op het podium was geëindigd. Maar de Mexicaan wist de historische een-twee voor Red Bull toch binnen te halen, mede na een teleurstellend weekend voor Mercedes in Brazilië en een diskwalificatie voor Hamilton in de VS.

Hoewel het een succes kan worden genoemd voor Hamilton na weer een zwaar seizoen, denkt Chandhok dat hij zich niet al te veel aan zal trekken van het resultaat. "Over het geheel genomen een solide seizoen voor Lewis, maar het maakt hem niet uit of hij derde wordt in het kampioenschap", zegt Chandhok.

"Ik denk dat als je hem zou vragen hoe vaak hij derde is geworden in het kampioenschap, hij het waarschijnlijk niet zou weten. Hij leeft om te winnen. Voor mij is de grootste vraag voor volgend seizoen: wat gaat Mercedes de coureurs bieden? Ik blijf erbij dat ze de beste rijders in de Formule 1 hebben. Als neutrale volger wil de hele wereld zien hoe ze tegen Max en Ferrari strijden om het wereldkampioenschap."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"