Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Niki Lauda

Overlijden Lauda kwam voor artsen niet als verrassing

Het trieste overlijden van Formule 1-legende Niki Lauda kwam voor zijn Oostenrijkse artsen niet als een donderslag bij heldere hemel. Het leek er volgens hen namelijk al langer op dat Lauda de strijd zou verliezen.

In de zomer van 2018 onderging Niki Lauda na een reeks van gezondheidsproblemen noodgedwongen een longtransplantatie. Dit was niet de eerste keer dat de drievoudig wereldkampioen een transplantatie onderging. Zowel in 1997 als in 2005 onderging hij namelijk al een niertransplantatie.

Na zijn longtransplantatie lag Lauda enkele weken op de intensive care in een ziekenhuis in Wenen. Toen hij daar was ontslagen werkte hij toe naar een terugkeer in de Formule 1-paddock, waar hij de laatste jaren bij het team van Mercedes als adviseur te vinden was.

Aan het begin van het huidige seizoen, toen de terugkeer van de Oostenrijker op handen leek te zijn, werd de drievoudig wereldkampioen echter geveld door een griepaanval. De vraag of hij überhaupt nog wel terug zou keren in de Formule 1-paddock kwam steeds bovendrijven.

Niki Lauda's artsen wisten al langer dat de hoop op een terugkeer in de wereld van de Formule 1 tevergeefs was. Lauda overleed in de nacht van maandag op dinsdag op 70-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn familie aan de gevolgen van nierproblemen.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten