Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Overzicht: De magische inhaalraces van Max Verstappen in de Formule 1

Na zijn crash in de kwalificatie van gisteren, staat Max Verstappen weer voor de schone taak een inhaalrace te rijden. In het verleden heeft hij al aangetoond zijn hand daar niet voor om te draaien. Wij zetten er drie voor je op een rij.

GP Singapore 2015 Max Verstappen kwalificeert zich in 2015 in de Toro Rosso knap als achtste voor de Grand Prix van Singapore. Helaas slaat de auto af bij de start, waarna hij via een bezoek aan de pitstraat als allerlaatste en op een ronde achterstand alsnog aan de race begint. Dankzij een safety car-fase weet hij zich te ontdoen van een ronde achterstand. De Nederlander legt een onwaarschijnlijk tempo aan de dag op weg terug naar de punten. Zijn inhaalkwaliteiten brengen hem uiteindelijk tot vóór teamgenoot Carlos Sainz, maar in de slotfase hebben zijn banden hun beste tijd gehad. Het team sommeert Verstappen Sainz voorbij te laten, waarop de Nederlander van zich af bijt: "Nee!"

GP Brazilië 2016 Natuurlijk mag de Grand Prix van Brazilië van 2016 in dit overzicht niet ontbreken. Het is zijn meest memorabele inhaalrace van allemaal. En ook zijn meest onverwachte. Red Bull maakt er tactisch een zooitje van door tot twee keer toe in de stromende regen te kiezen voor de intermediates. De laatste stop werpt Verstappen vanaf een tweede plaats terug tot de laatste plaats in de race. Max komt als zestiende terug de baan op en rijdt in vijftien ronden tijd naar de derde plaats. Hij rijdt iedereen voorbij alsof ze stilstaan en toont dat hij als geen ander de grip weet te vinden op plaatsen waar anderen die nooit zullen zoeken. GP China 2017 China 2017, nog zo'n race waarin Verstappen zijn talenten als regenrijder uitbuit om zich een weg naar voren te banen. Na een ongelukkig getimede kwalificatie waarin hij niet verder komt dan de negentiende tijd, weet hij zich een dag later in de natte race naar het podium te rijden. De helft van de klus heeft Verstappen er overigens na dik een ronde al op zitten. Na twee minuten racen heeft hij al negen tegenstander te pakken. Hij wordt meer dan terecht driver of the day. En zo zijn er nog meer... Vaak zijn de races waarbij je vooraf niets verwacht van Verstappen juist de mooiste. De GP van Amerika 2017 werd ook een waar inhaalfestijn, waarbij de Nederlander de snelste man op de grid was. Een podiumplaats liep hij mis omdat zijn inhaalactie in de laatste ronde op Raikkonen werd bestraft. Komt er vandaag een nieuwe magische inhaalrace van de Red Bull-coureur bij?

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"