Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2021

Overzicht: De Nederlandse deelnemers aan de Dakar Rally 2021

Ook dit jaar staan er weer veel Nederlandse deelnemers aan de start van de Dakar Rally 2021, die voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt verreden in Saoedi-Arabië. Dit jaar doen er ondanks de coronaperikelen nog steeds een mooi aantal Nederlanders mee aan de befaamde rally in het Midden-Oosten.

Tim en Tom Coronel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Coronel

De 43ste editie van de Dakar Rally gaat op zondag 3 januari 2021 van start in Jeddah. Op de voorlopige startlijst staan 295 inschrijvingen, waarvan zestien Nederlandse inschrijvingen. Dat is aanzienlijk minder dan vorig jaar, toen er 28 Nederlandse deelnemende teams waren. Het is waarschijnlijk te wijten aan het coronavirus, dat vooral financieel op vele teams een grote impact heeft gehad.

Bij de motoren doen er twee Nederlanders mee ten opzichte van acht vorig jaar. Dat zijn Paul Spierings, die vorig jaar nog in de top 25 finishte, en Olaf Harmsen, die begint aan zijn tweede Dakar Rally.

Bij de auto's zijn Bernhard ten Brinke, Erik van Loon en de gebroeders Tim en Tom Coronel de Nederlandse blikvangers. Ten Brinke gaat voor de achtste keer naar Dakar, waar hij in 2020 zevende werd. Ook dit jaar gaat hij in zijn Toyota op jacht naar een goede klassering. Van Loon staat voor de twaalfde keer aan de start en werd in 2015 vierde, zijn beste klassering tot nu toe. De gebroeders Coronel gaat met The Beast 4.0 van start.

In de SSV-klasse zien we twee Nederlandse deelnemers: Kees Koolen verschijnt samen met Jurgen van der Goorbergh aan de start en Gert-Jan van der Valk en Branco de Lange maken hun debuut.

Het merendeel van de deelnemers uit ons koude kikkerlandje neemt plaats in een truck. Team De Rooy, dat ook hard werd geraakt door de coronacrisis, ontbreekt in zijn geheel. In 2022 hopen zij er weer bij te zijn.

Desondanks dat zijn er negen trucks die uit Nederland afkomstig zijn. Martin en Mitchel van den Brink vertegenwoordigen de kleuren van Mammoet Rallysport. Na een jaar afwezigheid maakt Maurik van den Heuvel zijn rentree en ook William en Richard de Groot zijn weer van de partij. Tot slot nemen Pieter Alexander Koot en William van Groningen voor het eerst deel aan de befaamde rally.

Check de volledige deelnemerslijst hieronder. Bij de quads zijn er geen Nederlandse deelnemers.

Motoren
#25 Paul Spierings
#115 Olaf Harmsen

Auto's
#306 Bernhard ten Brinke
#312 Erik van Loon
#347 Tim en Tom Coronel

SSV's
#416 Kees Koolen
#454 Gert-Jan van der Valk

Trucks
#506 Martin van den Brink
#515 Pascal de Baar
#519 Maurik van den Heuvel
#523 William de Groot
#525 Richard de Groot
#528 Pieter Alexander Koot
#529 Mitchel van den Brink
#537 William van Groningen

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend