© getty images / red bull contentpool

Nieuwsoverzicht

Overzicht: Deze banden kozen de coureurs voor de GP van Brazilië

09 nov. 2017 15:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor het eerst in tijden zitten de Formule 1 teams weer aardig op een lijn qua bandenselectie. In Brazilië neemt Pirelli de medium, soft en supersoft banden mee.

Weinig verschil in bandenkeuzes tussen de topteams

De medium band zal dit weekend nauwelijks gebruikt worden door de teams. Alle teams hebben alleen de ene verplichte set geselecteerd. In totaal hebben de coureurs dertien sets beschikbaar voor het GP-weekend, maar zijn ze verplicht om minimaal een set per compound te selecteren.

De onderlinge verschillen in de bandenkeuzes van de drie topteams zijn zeer klein. Max Verstappen gaat voor 1x medium, 3x soft en 9x supersoft. Die strategie wordt ook gevolgd door Raikkonen Vettel. Hamilton, Bottas en Ricciardo gaan voor 1x medium, 4x soft en 8x supersoft.

Met de voorspelde regen tijdens de vrije trainingen voor de vrijdag en zaterdag zullen de teams meer dan voldoende droogweerbanden hebben voor de race. Daarin wordt een eenstopper verwacht, waarbij de topteams zich kwalificeren op de supersoft band en daarna wisselen naar een nieuwe set van de soft banden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen