Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2024

Overzicht: dit zijn alle nieuwe Formule 1-bolides tot nu toe

Met de presentatie van de nieuwe RB-bolide (zoals we het Visa Cash App RB team vanaf heden zullen noemen) zijn we op de helft van de launches in de Formule 1. Tijd om de boel op een rijtje te zetten, want hoe zien de auto's van Haas, Williams, Stake F1, Alpine en RB er ook alweer uit?

RP 2024 Launch 1 Original
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams F1

We moeten nog een kleine week wachten totdat we weten hoe alle auto's in het Formule 1-veld eruit komen te zien. Aston Martin volgt op maandag en Ferrari komt dinsdag met de presentatie van de nieuwe auto. Mercedes en McLaren zagen op woensdag de week doormidden met de presentatie van hun nieuwe bolides en Red Bull sluit op donderdag de reeks met launches af. En dus weten we al hoe de helft van de grid eruit komt te zien. Tijd om de eerste vijf teams op een rijtje te zetten.

Haas

De launches begonnen precies een week geleden met de onthulling van de Haas VF24. Qua kleurstelling is de auto niet heel erg veranderd, maar de auto zelf is flink gewijzigd. Daarbij is inspiratie opgedaan bij Red Bull, want de auto lijkt nogal op de RB19 van 2023. En Haas zou ook anticiperen op enkele kenmerken die mogelijk worden teruggevonden op de nieuwe Ferrari.

Ayao Komatsu is de nieuwe teambaas, nadat Guenther Steiner aan de kant werd geschoven, terwijl de coureurs hetzelfde zijn gebleven. Maar de fans hoeven niet te verwachten dat Haas ineens een sprong naar voren gaat maken. "Ik denk nog steeds dat we in Bahrein achteraan op de grid zullen staan, zo niet laatste", zo liet Komatsu weten.

Check hieronder de foto's van de VF24.

			© Haas F1
	© Haas F1
			© Haas F1
	© Haas F1
			© Haas F1
	© Haas F1
			© Haas F1
	© Haas F1

Williams

Het team van Williams hoopt met de FW46 de stap naar het middenveld te zetten. Met welke auto het team dat gaat doen, is nog niet bekend. Want tijdens de presentatie liet het team de auto van vorig jaar zien, alleen de kleuren waren nieuw bij het team uit Grove. Ook op dit vlak is de auto niet heel erg veranderd, maar het verhaal achter de kleuren is wel mooi. De livery is namelijk een ode aan het Williams-team, dat negen constructeurstitels en zeven coureurstitels heeft gewonnen. "We proberen voort te bouwen op het momentum van vorig seizoen", zo was teambaas James Vowles duidelijk.

Uit de poll over de nieuwe auto op RacingNews365 blijkt dat de meerderheid van de bijna tweeduizend stemmers de nieuwe FW46 mooi vindt en 35 procent is van mening dat het 'wel gaat' met de bolide van het team uit Grove. Over het algemeen zijn jullie dus positief over de wagen van Williams, want slechts iets meer dan 10 procent vindt de auto niet echt geslaagd.

Check hieronder de volledige uitslag van de poll en de foto's van de FW46.

			© Williams F1
	© Williams F1
			© Williams F1
	© Williams F1
			© Williams F1
	© Williams F1
			© Williams F1
	© Williams F1

Stake F1 Team

Stake F1 Team gaat na een aantal jaar onder de vlag van Alfa Romeo te hebben geracet een nieuwe kant op. Vooral de nieuwe kleuren op de C44 vallen op, met groen en zwart in plaats van het rood en zwart van 2023. Ook qua ontwerp is er het nodige veranderd bij Stake. Zo is er een compleet nieuwe voorwielophanging en is er een nieuw concept voor de vloer, zo liet technisch directeur James Key al weten. Men is daarnaast afgestapt van de zo kenmerkende naar achter getrokken opening van de airbox, die nu veel ronder en conventioneler is.

De kleurstelling is zeker opvallend en valt duidelijk in de smaak. Bijna driekwart van de bijna 3400 stemmers op onze poll vindt de livery met het groen en zwart mooi. Een kleine zes procent vindt de wagen lelijk, ruim tien procent geeft het oordeel 'mwah'.

Check hieronder de volledige uitslag van de poll en de foto's van de C44.

			© Stake F1 Team
	© Stake F1 Team

Alpine

Het team van Alpine presenteerde woensdag in Enstone twee livery's. Al werd er gesproken over de blauwe en roze kleurstelling, we zagen toch vooral veel zwart terug in beide bolides. De auto zelf is ook volledig nieuw, waarbij technisch directeur Matt Harman uitgebreid in ging op de veranderingen bij het Franse team. Zo koos Alpine voor een agressieve aanpak en is daarbij tot het uiterste gegaan. Al lijkt het er eerder op dat de A524 een grondige verfijning is van het concept van vorig jaar en is het dus geen sprong in het diepe voor het Franse team.

De meningen over de A524 zijn verdeeld in onze poll. Ruim 2500 stemmers kunnen niet echt een oordeel vellen over de nieuwste F1-bolide van Alpine. Ruim zeven procent vindt de auto uitgesproken lelijk, het merendeel vindt de auto daarentegen mooi. Een kwart van de stemmers weet niet zo goed van ze van de auto moeten vinden, een kleine 20 procent vindt dat het 'wel gaat' met de A524.

Check hieronder de volledige uitslag van de poll en de foto's van de A524.

			© Alpine
	© Alpine
			© Alpine
	© Alpine
			© Alpine
	© Alpine
			© Alpine
	© Alpine

RB

De nieuwste auto van het stel, die van het Visa Cash App RB-team (RB), werd op spectaculaire wijze gepresenteerd in Las Vegas. Het Italiaanse team, het voormalige AlphaTauri, werd in een nieuw jasje gestoken en heeft ook een compleet nieuwe kleurstelling gekregen. Bij de nieuwe kleuren, vooral gedomineerd door het blauw, gaan de gedachten terug naar de jaren dat het team door het leven ging als Toro Rosso. Vooral de auto's van de jaren 2017, 2018 en 2019 lijken sprekend op de 2024-wagen van RB. Het team heeft de samenwerking met Red Bull daarbij weer verder aangehaald. Zo zijn de voor- en achterwielophanging en de rem- en stuursystemen allemaal van Red Bull-technologieën afkomstig.

In de poll, die nog in te vullen is op onze site, vinden jullie de VCARB het meest lelijk tot nu toe van de gepresenteerde bolides. Daarentegen is ruim vier op de tien stemmers op het moment van schrijven uitgesproken positief over de wagen van het Italiaanse team.

Welke auto vind jij het mooist tot nu toe? Laat je mening achter in de poll hieronder.

Check hieronder de foto's van de gloednieuwe VCARB.

			© VCARB
	© VCARB
			© VCARB
	© VCARB
			© VCARB
	© VCARB
			© VCARB
	© VCARB

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"