Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pérez denkt dat Belgisch topweekend niets verandert voor toekomst

Racing Point Force India heeft haar eerste Grand Prix gereden, en hoe. De Britse stal mocht na een waanzinnig kwalificatieresultaat van zowel Esteban Ocon als Sergio Pérez als derde en vierde vertrekken, de Fransman en de Mexicaan kwamen in omgekeerde volgorde als vijfde en zesde over de eindstreep. Pérez, waarvan wordt verwacht dat hij mag aanblijven, rekent zich echter nog niet rijk.

Sinds Lawrence Stroll de equipe overnam van Vijay Mallya en consorten is het niet de vraag of, maar wanneer zoonlief Lance plaats mag nemen in een Force India. Als de jonge Canadees dit seizoen nog de overstap maakt van Williams, dan zal een van de huidige coureurs pas op de plaats moeten maken. De kans is groot dat Ocon – degene met de minste financiële steun – het kind van de rekening wordt.

“Het deed me deugd om iedereen zo blij te zien in Spa. Het is geen gemakkelijke tijd voor ons geweest”, blikt Pérez terug op de haast olympische prestatie die zijn stal een week geleden wist te leveren. “Ik ben tevreden, maar voor mijn toekomst verandert er niets. Ik heb voor dit jaar een geldig contract en zal gewoon moeten proberen mijn stinkende best te doen en ons als team verder naar voren te krijgen.” Pérez heeft, in tegenstelling tot zijn werkgever, de behaalde punten wél mogen behouden. Zodoende vindt de Mexicaan zichzelf terug op een tiende plaats in het wereldkampioenschap, in de eerste dertien Grands Prix van dit seizoen wist hij veertig punten bij elkaar te rijden.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'