Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pérez over Ocon: "We waren nooit de beste vrienden"

Sergio Pérez krijgt in de persoon van Lance Stroll volgend jaar een nieuwe teamgenoot. Zijn vorige teamgenoot, Esteban Ocon, zal hij in ieder geval niet missen.

"De (professionele) relatie tussen mij en Esteban Ocon was nooit echt geweldig", zo geeft Sergio Pérez na het vertrek van de Fransman te kennen. "Het contact bleef, zeker buiten de auto, altijd oppervlakkig."

Ocon en Pérez kwamen elkaar, met name in 2017, op de baan regelmatig tegen. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd, met meerdere incidenten tot gevolg. De twee stonden lijnrecht tegenover elkaar, wat de toch al fragiele relatie geen goed deed. Als Pérez zijn relatie met Ocon vergelijkt met die met andere teamgenoten uit het verleden, moet hij concluderen dat hij wel eens 'gezelliger' teamgenoten heeft gehad. "Er rijden nu eenmaal jongens rond die het moeilijk vinden om wat er in de cockpit gebeurt los te zien van wat er buiten het circuit speelt. Iedereen staat daar anders in. Met Nico Hülkenberg had ik bijvoorbeeld ook nooit het beste contact, maar nu we geen teamgenoten meer zijn, is dat verbeterd." Hoe vanaf volgend jaar de relatie met Stroll zal gaan verlopen, durft de Mexicaan nu nog niet te zeggen: "Ik ken hem nog niet zo goed. Hij heeft geen best seizoen gehad, maar de resultaten worden voor 95 procent bepaald door de auto. Ik denk dat hij talent heeft, dat hij voor het eerst kan etaleren bij een geweldig team."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie