© Force India

Nieuwsoverzicht

Pérez zorgt voor opheldering: "Force India vroeg mij dit te doen"

28 jul. 2018 19:15 René Oudman 0 reacties
Even was de complete Formule 1-wereld in rep en roer, toen het nieuws dat Sergio Pérez achter het verzoekschrift om nota bene werkgever Force India voor de rechter te slepen zat. De Mexicaan hield zich gedurende de zaterdag in Hongarije afzijdig, om na de kwalificatie met een uitleg te komen.

"Het team heeft mij gevraagd dit te doen, omdat men anders in een veel slechtere situatie zou belanden", erkent Pérez tegenover de BBC. "We moeten voor de vierhonderd teamleden van Force India zorgen. Het is erg lastig allemaal, het zijn moeilijke dagen voor ons. Mij werd verteld dat ik het team kon helpen, de banen veilig kon stellen. Daarom heb ik het verzoekschrift ingediend bij de rechtbank. Het was een zwaar besluit voor mij in persoon, omdat ik in het middelpunt van de belangstelling sta. Ik probeer echter naar het bredere plaatje te kijken en hoop de toekomst van het team veilig te stellen."

Onder meer motorleverancier Mercedes en hoofdsponsor BWT hebben zich aangesloten bij de petitie van Pérez, die overigens zelf een baaldag kende op de Hungaroring. De Mexicaan reed zijn slechtste kwalificatie van het seizoen en zal tijdens de wedstrijd vanaf een zeer teleurstellende negentiende plaats vertrekken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen