© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams teleurgesteld in eerste seizoenshelft

17 aug. 2017 07:40 Rik Alkema 0 reacties
De eerste seizoenshelft is voor Williams wisselvallig verlopen. Het team behaalde wel een podiumplaats, maar moest ook zwaar knokken voor de punten. Meer dan ooit tevoren bevond het team zich in de achterhoede en de vierde plek lijkt al na een half seizoen te ver weg. Technisch directeur Paddy Lowe is daarom ook teleurgesteld over de eerste seizoenshelft.

Paddy Lowe is niet tevreden met prestaties

Paddy Lowe stapte deze winter over van Mercedes naar Williams en had voor ogen om het de topteams moeilijk te maken. Daar gaat dit seizoen echter niets van terecht komen. Zelfs de vierde plek van Force India lijkt niet mogelijk voor Williams en dus is Lowe niet blij met de eerste 11 wedstrijden.

"We staan er halverwege niet zo goed voor als we zouden willen", geeft Lowe toe. "We zijn erg teleurgesteld, vooral omdat de auto veel beter is dan het aantal punten dat we hebben behaald."

Dat puntenaantal staat slechts op 41, wat halverwege het seizoen niet veel is. Mocht het tweede deel net zo verlopen als het eerste deel, dan komt Williams rond de 80 punten uit aan het eind van het seizoen. Dat zijn er ongeveer 60 minder dan vorig jaar, toen het team vijfde werd in het kampioenschap.

Volgens Lowe is Williams vooral te wisselvallig, waardoor een goede puntenreeks er niet inzit.

"De prestaties variëren heel sterk per circuit. Sommige circuits zakken we door de ondergrens, dat mag niet gebeuren. We moeten een wagen hebben die constanter presteert. Dat is het punt waarop we focussen voor volgend seizoen."

De ontwikkeling van de auto is nog een stuk moeilijker dan Lowe had gedacht. Dat maakt het lastig om een constante auto neer te zetten dit seizoen, aldus Lowe.

"Sommige dingen begrijpen, maar sommige dingen ook niet. Op dat gebied is er nog veel werk te doen. We hopen dat we een veel betere tweede seizoenshelft kunnen draaien", besluit Lowe hoopvol.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen