Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jolyon Palmer

Palmer kritisch op Vettel: “Hij verdiende zijn straf”

Na afloop waren zelfs veel fans van Lewis Hamilton het erover eens: Sebastian Vettel verdiende de winst en het ingrijpen van de stewards verpestte de race. Waar veel oud-coureurs sindsdien eenzelfde geluid lieten klinken, is Jolyon Palmer van mening dat de wedstrijdleiding correct handelde.

De race in Canada afgelopen weekend eindigde in een hoop verontwaardiging. Nadat Sebastian Vettel een uitstapje door het gras maakte, kwam hij glijdend terug op de baan en moest Lewis Hamilton wijken. De Mercedes-coureur zat al rondenlang op de staart van de Duitser, die na zijn foutje de leiding wist te behouden, tot het moment dat de raceleiding het nodig achtte om een tijdstraf aan de Ferrari-coureur uit de delen. Volledig terecht, zo stelt Jolyon Palmer in zijn column voor BBC.

“Een hoop oud-coureurs vindt dat de Formule 1 tegenwoordig te bemoederend is. Het argument dat we het de coureurs maar op de baan moeten laten uitvechten, vind ik voor Vettel hier echter niet opgaan. Dat is een verhaal voor de toekomst, we moeten nu naar de regels anno 2019 kijken. Iedereen wilde dat de regels consequenter nageleefd zouden worden, nadat dit een paar jaar geleden een rommeltje was. Nu is het echter zover. Dit was haast een kopie van de actie die Max Verstappen maakte ten opzichte van Kimi Raikkonen in Japan vorig jaar, waarvoor Max dezelfde straf kreeg.”

De kritiek van Palmer houdt echter nog niet op. “De laatste keer dat iemand zelf de leiding in de race vergooide, was diegene ook Vettel. Dat was slechts zeventien races geleden, toen hij eveneens van pole gestart was. Hij is een buitengewoon getalenteerd coureur, maar dit is een zorgwekkende trend voor Vettel. Hij maakt foutjes die andere coureurs niet maken. Daar moet men het na Canada maar eens met hem over hebben."

Ondanks dat hij de straf terecht vindt en van mening is dat Vettel gewoonweg een fout onder druk van Hamilton maakte, heeft hij ook enkele complimenten voor de manier waarop de Duitser hier naderhand mee omging. “Het was een geniale afleidingstactiek van Vettel na de race. Hij won hiermee het publiek voor zich, het publiek dat ook zulke straffen niet wil zien. De acties zorgden ervoor dat iedereen het over de straf had en over het waarom ervan, namelijk zijn eigen fout", besluit Palmer.

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona