© Renault F1

Nieuwsoverzicht

'Palmer maakt seizoen gewoon af bij Renault'

13 sep. 2017 13:56 Rik Alkema 0 reacties
De overstap van Carlos Sainz van Toro Rosso naar Renault is zo goed als zeker, maar de Spanjaard zal niet tussentijds overstappen. Dat meldt Sky Sports op basis van bronnen. Dat houdt automatisch in dat Jolyon Palmer het seizoen 'gewoon' afmaakt bij Renault.

Geen tussentijdse overstap van Sainz naar Renault

De 'ruil' tussen McLaren en Toro Rosso heeft als gevolg dat Toro Rosso Carlos Sainz aan Renault moet 'schenken'. Zo kan Toro Rosso van de motorendeal met Renault afkomen en kan het overstappen naar Honda.

Carlos Sainz is daarom de cruciale factor geworden in de rijdersmarkt voor volgend seizoen. Nu Sainz is overgestapt naar Renault, zal Toro Rosso een nieuwe coureur moeten zoeken en moet Jolyon Palmer verkassen bij Renault.

Volgens de laatste geruchten zou Palmer zelfs al vanaf de Grand Prix van Maleisië moeten verkassen, maar die geruchten worden nu tegengesproken door bronnen van Sky Sports.

Die melden dat Jolyon Palmer 'gewoon' voor Renault blijft rijden dit seizoen. Daarmee krijgt Palmer nog even de tijd om een nieuw zitje te veroveren voor volgend seizoen.

Daarbij maakt Palmer de beste kans bij het team van Williams, dat waarschijnlijk het contract van Felipe Massa niet gaat verlengen. Jolyon Palmer zou een goede keus voor Williams kunnen zijn aangezien hij boven de 25 is, wat een eis is van hoofdsponsor Martini. Daarnaast kan hij als Brit en zoon van voormalig Williams-coureur Jonathan Palmer goed als uithangbord fungeren voor het team.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen