Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Palmer verloor passie voor het racen door gedoe in 2017

Nadat Jolyon Palmer in 2014 het GP2-kampioenschap veroverde, kon de Brit eigenlijk nog maar één stap omhoog zetten. De Formule 1 bleek voor 2015 te hoog gegrepen, maar in 2016 was het zover: Palmer maakte zijn debuut voor het team van Renault. Een jongensdroom kwam uit.

De tijd in de Formule 1 bleek echter veel minder romantisch dan dat Palmer voor zich had gezien. Bij Renault werd de Brit om zijn oren gereden door eerst Kevin Magnussen en later Nico Hülkenberg. Verder dan twee puntenfinishes in bijna twee jaar kwam Palmer, die kort voor het einde van 2017 werd geslachtofferd, niet.

Na zijn mislukte Formule 1-carrière heeft Palmer zich gestort op het commentaar geven bij de races. Hij werkt tegenwoordig voor de BBC. In gesprek met Autosport geeft de 27-jarige toe even helemaal klaar te zijn geweest met zijn leven als autocoureur, na de moeizame periode bij Renault. "Ik gaf helemaal niets om het racen, het kon mij niet deren dat ik dit jaar zonder zitje zat", erkent Palmer. "Ik heb veel passie verloren vanwege de sfeer van vorig jaar. Ik deed niet meer hetgeen waar ik zoveel plezier in had, vroeger. Dat was ontzettend zonde, wat autocoureur was alles wat ik in mijn jongensjaren wilde worden." Palmer reist de circuits tegenwoordig af als radioverslaggever, bij de BBC is hij op 5 Live te horen.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024