© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Palmer verloor passie voor het racen door gedoe in 2017

22 sep. 2018 14:30 René Oudman 0 reacties
Nadat Jolyon Palmer in 2014 het GP2-kampioenschap veroverde, kon de Brit eigenlijk nog maar één stap omhoog zetten. De Formule 1 bleek voor 2015 te hoog gegrepen, maar in 2016 was het zover: Palmer maakte zijn debuut voor het team van Renault. Een jongensdroom kwam uit.

De tijd in de Formule 1 bleek echter veel minder romantisch dan dat Palmer voor zich had gezien. Bij Renault werd de Brit om zijn oren gereden door eerst Kevin Magnussen en later Nico Hülkenberg. Verder dan twee puntenfinishes in bijna twee jaar kwam Palmer, die kort voor het einde van 2017 werd geslachtofferd, niet.

Na zijn mislukte Formule 1-carrière heeft Palmer zich gestort op het commentaar geven bij de races. Hij werkt tegenwoordig voor de BBC. In gesprek met Autosport geeft de 27-jarige toe even helemaal klaar te zijn geweest met zijn leven als autocoureur, na de moeizame periode bij Renault.

"Ik gaf helemaal niets om het racen, het kon mij niet deren dat ik dit jaar zonder zitje zat", erkent Palmer. "Ik heb veel passie verloren vanwege de sfeer van vorig jaar. Ik deed niet meer hetgeen waar ik zoveel plezier in had, vroeger. Dat was ontzettend zonde, wat autocoureur was alles wat ik in mijn jongensjaren wilde worden."

Palmer reist de circuits tegenwoordig af als radioverslaggever, bij de BBC is hij op 5 Live te horen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen