Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 nieuws

Palmer: "Zonde dat Oostenrijkse GP werd overschaduwd door discussie over penalty"

De Grand Prix van Oostenrijk was een raceweekend waar over een paar jaar nog steeds over zal worden nagepraat. Volgens Jolyon Palmer kwam dit niet alleen door de prestaties van Max Verstappen, maar ook door de aard van het Oostenrijkse circuit in de heuvels.

Verstappen Oostenrijk 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het meest besproken onderwerp van discussie na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk kwam voort uit het feit dat de officiële uitslag drie uur op zich liet wachten, omdat de wedstrijdleiding zich lang beraadde over de inhaalactie van Max Verstappen op Charles Leclerc.

Jolyon Palmer, ex-Formule 1-coureur voor Renault, geeft in zijn column voor BBC aan dat hij tevreden was met de beslissing van de stewards om Verstappen niet te bestraffen. "Ik heb de veelbesproken inhaalactie talloze keren teruggekeken en ben blij dat de stewards uiteindelijk geen penalty hebben uitgedeeld. De ruimte aan de buitenkant van Verstappen zou sowieso verdwijnen, dus als Leclerc graag een kans had willen hebben om zijn leidende positie te houden, dan had hij simpelweg achterlangs moeten kruisen."

De Britse ex-GP2-kampioen vond het echter wel zonde dat de discussie over de penalty de spectaculaire race overschaduwde. "Het was een prachtig raceweekend, dat al op vrijdag met veel spektakel begon. Een ouderwets spectaculaire Grand Prix, met een prachtige apotheose."

Het was volgens Palmer niet alleen Max Verstappen die voor spektakel zorgde. De Red Bull Ring zorgt volgens hem namelijk van nature voor prachtige races. "De Red Bull Ring bezit, in tegenstelling tot andere Formule 1-circuits zoals die in Frankrijk, over hoge kerbstones en uitloopstroken met grind. Op het Circuit Paul Ricard kan een coureur overal buiten de baan komen zonder grote gevolgen."

"In Oostenrijk weten de coureurs daarentegen dat ze gestraft worden als ze de grens overschrijden. Afgelopen GP-weekend kwamen Max Verstappen en Valtteri Bottas daar onder andere achter en sneuvelden er talloze voorvleugels. Daaruit blijkt maar weer dat een goede baan zorgt voor goede races."

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez