Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pascal Wehrlein wil Sebastian Vettel als toekomstige teamgenoot

Ondanks zijn titel in de DTM klasse heeft Pascal Wehrlein zich nog niet ontpopt als een vaste waarde in de Formule 1. Zijn stoeltje bij Sauber voor 2018 is dan ook in het geding en de jonge Duitser moet vrezen voor zijn Formule 1 carrière.

In de twee jaar dat hij nu actief is in de Formule 1 heeft hij wel al met drie verschillende teamgenoten te maken gehad. In zijn debuutjaar bij Manor was Rio Haryanto zijn teamgenoot maar de Indonesiër werd bij de GP van België in 2016 vervangen door Esteban Ocon. Ocon stapte begin dit jaar over naar Force India en Wehrlein naar Sauber. Sindsdien vormt hij een rijdersduo met Marcus Ericsson. De 22-jarige Duitser vertelt in gesprek met CNN dat hij een goede verstandhouding heeft met zijn teamgenoot maar dat er tussen teamgenoten zelden sprake is van vriendschap. "Het gebeurt zelden dat je teamgenoot ook een vriend is. In ons geval kan ik echter wel zeggen dat Marcus Ericsson en ik een goede relatie hebben." Zijn teamgenoot Ericsson ondersteunt dit en voegt toe: "We hebben geen problemen met elkaar en bespreken veel zaken wat onze auto betreft. Maar zoals Pascal ook al aangeeft, samen op vakantie gaan, gebeurt niet zo snel."

Op de vraag van CNN waar zijn toekomstige teamgenoot aan moet voldoen, antwoordt de Duitser. "Mijn teamgenoot moet aardig zijn en langzamer dan ik, dan is hij de perfecte teamgenoot." Tenslotte wil CNN nog weten wie Wehrlein van de huidige lichting coureurs graag als teamgenoot zou willen. Hierover hoeft de Sauber coureur bepaald niet lang na te denken. "Dan ga ik absoluut voor Sebastian Vettel. We hebben een goede verstandhouding. Ik mag hem graag en ik denk dat dat andersom ook zo is." Zijn keuze voor Vettel betekent echter wel dat Wehrlein afwijkt van zijn omschrijving van de ideale teamgenoot. Vettel is met zijn vier wereldtitels duidelijk van een andere klasse dan Wehrlein.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'