Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Patrese: “Ik geloof in het Red Bull Honda-project"

Het team van Mercedes domineerde de eerste vier races van het F1-seizoen. Volgende week begint echter het Europese gedeelte van het seizoen en daar worden als altijd veel updates doorgevoerd bij de verschillende teams. In een exclusief interview met RacingNews365 laat Riccardo Patrese weten dat hij het Red Bull Honda-team nog steeds als een uitdager ziet van Mercedes.

Verstappen Gasly China 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De voormalig Italiaans Formule 1-coureur ziet Honda in de komende jaren zelfs weer meestrijden om de wereldtitel: "Op dit moment lijkt Mercedes te sterk te zijn voor de andere teams. Er kan tijdens een seizoen nog veel veranderen, maar het heeft er alle schijn van dat Mercedes het gehele seizoen zal domineren", aldus een oprechte Patrese in gesprek met RacingNews365.

"Toch ben ik ervan overtuigd dat Honda terug zal keren aan de top van de Formule 1, net zoals ze vroeger in de tijd van Ayrton Senna wisten te winnen. Wanneer Honda aan een project begint, zal het doorgaan tot het doel bereikt is. In dit geval betekent dat het winnen van de wereldtitel. Wanneer je kijkt naar waar ze vandaan komen sinds de McLaren-periode, dan zie ik een duidelijk stijgende lijn."

Overigens hoopt de zesvoudig Grand Prix winnaar dat het Formule 1-management de komende jaren de juiste richting gaat inzetten met het veranderen van de regels: "Op dit moment word ik er niet vrolijk van als ik zie hoe makkelijk men kan inhalen. Je wacht tot er een recht stuk komt en dan rijdt je je concurrent eenvoudig met voorbij. Dat is in mijn ogen niet hoe de Formule 1 zou moeten zijn. Het kan niet allemaal zoals vroeger blijven, maar het DRS-systeem maakt het te gemakkelijk."

Patrese is op dit moment overigens druk bezig met het begeleiden van de carrière van zijn zoon Lorenzo, die uitkomt in het Europees kampioenschap karting.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1