Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Patrese: “Ik geloof in het Red Bull Honda-project"

Het team van Mercedes domineerde de eerste vier races van het F1-seizoen. Volgende week begint echter het Europese gedeelte van het seizoen en daar worden als altijd veel updates doorgevoerd bij de verschillende teams. In een exclusief interview met RacingNews365 laat Riccardo Patrese weten dat hij het Red Bull Honda-team nog steeds als een uitdager ziet van Mercedes.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De voormalig Italiaans Formule 1-coureur ziet Honda in de komende jaren zelfs weer meestrijden om de wereldtitel: "Op dit moment lijkt Mercedes te sterk te zijn voor de andere teams. Er kan tijdens een seizoen nog veel veranderen, maar het heeft er alle schijn van dat Mercedes het gehele seizoen zal domineren", aldus een oprechte Patrese in gesprek met RacingNews365.

"Toch ben ik ervan overtuigd dat Honda terug zal keren aan de top van de Formule 1, net zoals ze vroeger in de tijd van Ayrton Senna wisten te winnen. Wanneer Honda aan een project begint, zal het doorgaan tot het doel bereikt is. In dit geval betekent dat het winnen van de wereldtitel. Wanneer je kijkt naar waar ze vandaan komen sinds de McLaren-periode, dan zie ik een duidelijk stijgende lijn."

Overigens hoopt de zesvoudig Grand Prix winnaar dat het Formule 1-management de komende jaren de juiste richting gaat inzetten met het veranderen van de regels: "Op dit moment word ik er niet vrolijk van als ik zie hoe makkelijk men kan inhalen. Je wacht tot er een recht stuk komt en dan rijdt je je concurrent eenvoudig met voorbij. Dat is in mijn ogen niet hoe de Formule 1 zou moeten zijn. Het kan niet allemaal zoals vroeger blijven, maar het DRS-systeem maakt het te gemakkelijk."

Patrese is op dit moment overigens druk bezig met het begeleiden van de carrière van zijn zoon Lorenzo, die uitkomt in het Europees kampioenschap karting.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.