© Williams

Nieuwsoverzicht

Paul di Resta gaat vol voor stoeltje bij Williams in 2018

27 sep. 2017 08:29 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel Paul di Resta al anderhalf jaar bij het team van Williams betrokken is als reserverijder, mocht hij pas één keer zijn opwachting maken als reservecoureur. Dat smaakte uiteraard naar meer bij de voormalig Force India-coureur en nu hij één van de kandidaten is voor een zitje volgend seizoen, gaat hij er vol voor.

Paul di Resta denkt aan niks anders dan stoeltje bij Williams

Over andere kampioenschappen of een reservezitje bij kampioensteam Mercedes heeft di Resta nog niet nagedacht. Het belangrijkste is om de mensen bij Williams te overtuigen van zijn kunnen, zodat hij volgend jaar een stoeltje heeft.

"Toto kan me altijd bellen", grapt di Resta tegenover Motorsport.com over een eventuele reserverol bij Mercedes. "Maar eerlijk gezegd heb ik er nog niet eens over nagedacht. Het behalen van een zitje voor 2018 heeft nu de prioriteit", is di Resta duidelijk.

Di Resta is één van de drie kandidaten voor een stoeltje bij Williams volgend jaar naast Lance Stroll. Ook Felipe Massa en Robert Kubica dingen mee naar het laatste stoeltje. Het is daarom zaak om het team te overtuigen van zijn kunnen.

"Ze kennen me nu aardig goed en ik heb me altijd proactief ingezet voor het team. Ik heb duidelijk kenbaar gemaakt dat een vast zitje in de Formule 1 een grote droom voor mij is. Ik heb geleerd van mijn fouten en wil die graag goed zetten", droomt di Resta hardop over het stoeltje bij Williams.

Di Resta reed van 2011 tot en met 2013 voor Force India, toen hij werd vervangen door Sergio Perez. Zijn enige optreden daarna was tijdens de GP van Hongarije dit seizoen, toen hij de zieke Felipe Massa verving.

Momenteel is di Resta naast reservecoureur van Williams ook vaste rijder bij het DTM-team van Mercedes en is hij analist bij Sky Sports gedurende de F1-weekenden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen