Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Paul di Resta gaat vol voor stoeltje bij Williams in 2018

Hoewel Paul di Resta al anderhalf jaar bij het team van Williams betrokken is als reserverijder, mocht hij pas één keer zijn opwachting maken als reservecoureur. Dat smaakte uiteraard naar meer bij de voormalig Force India-coureur en nu hij één van de kandidaten is voor een zitje volgend seizoen, gaat hij er vol voor.

Over andere kampioenschappen of een reservezitje bij kampioensteam Mercedes heeft di Resta nog niet nagedacht. Het belangrijkste is om de mensen bij Williams te overtuigen van zijn kunnen, zodat hij volgend jaar een stoeltje heeft. "Toto kan me altijd bellen" , grapt di Resta tegenover Motorsport.com over een eventuele reserverol bij Mercedes. "Maar eerlijk gezegd heb ik er nog niet eens over nagedacht. Het behalen van een zitje voor 2018 heeft nu de prioriteit" , is di Resta duidelijk. Di Resta is één van de drie kandidaten voor een stoeltje bij Williams volgend jaar naast Lance Stroll. Ook Felipe Massa en Robert Kubica dingen mee naar het laatste stoeltje. Het is daarom zaak om het team te overtuigen van zijn kunnen.

"Ze kennen me nu aardig goed en ik heb me altijd proactief ingezet voor het team. Ik heb duidelijk kenbaar gemaakt dat een vast zitje in de Formule 1 een grote droom voor mij is. Ik heb geleerd van mijn fouten en wil die graag goed zetten" , droomt di Resta hardop over het stoeltje bij Williams. Di Resta reed van 2011 tot en met 2013 voor Force India, toen hij werd vervangen door Sergio Perez. Zijn enige optreden daarna was tijdens de GP van Hongarije dit seizoen, toen hij de zieke Felipe Massa verving. Momenteel is di Resta naast reservecoureur van Williams ook vaste rijder bij het DTM-team van Mercedes en is hij analist bij Sky Sports gedurende de F1-weekenden.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie