Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez aast op revanche na zege Verstappen: "Hopelijk is het nu mijn beurt"

Sergio Perez stond vorig jaar nog op pole in Saoedi-Arabië, maar uiteindelijk was het zijn teamgenoot die de race won. Dit jaar moet het de beurt zijn aan de Mexicaan, zo hoopt hij.

Sergio Perez zat een jaar geleden lekker in zijn vel in Saoedi-Arabië. Op zaterdag worstelde Max Verstappen wat af met zijn RB18 en wist hij niet het maximale uit de bolide te halen. Perez wist dat wel en zo pakte hij de pole voor de race op het stratencircuit in Djedda, met een voorsprong van ruim twee tienden van een seconde op Max. Tijdens de race had Checo echter pech, toen hij aan de leiding reed en een pitstop maakte. Niet veel later kwam de safety car naar buiten en konden zijn rivalen een goedkope pitstop maken. En zo viel hij terug tot P4, terwijl Max Verstappen en Charles Leclerc samen vochten voor de zege. Uiteindelijk was het de Nederlander die er met de winst vandoor ging.

Mijn beurt

Dit jaar moet het wel Perez zijn die wint, als het aan de coureur zelf ligt tenminste. "Ik kijk er naar uit om hier weer terug te zijn, nadat ik in 2022 de pole pakte in Saoedi-Arabië. Ik was toen erg ongelukkig tijdens de race, aangezien ik pech had met de timing van de safety car terwijl ik aan de leiding ging", zo zucht hij. "Hopelijk kan het dit jaar mijn beurt zijn om te winnen." De F1-coureur is in ieder geval erg benieuwd naar het nieuwe raceweekend. "We moeten het momentum vasthouden. We kunnen nog veel verbeteringen doorvoeren, om zo onze auto nog sneller te maken. We hebben veel info verzameld na de eerste race en achter de schermen is er hard gewerkt. Het wordt interessant om te zien hoe iedereen er aankomend weekend in Djedda voor zal staan", aldus de Mexicaan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"