Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: "Als ik hier pole kan krijgen, dan kan het overal ter wereld!"

Hoewel Sergio Perez in Saoedi-Arabië niet kon meedoen voor de overwinning, heeft hij veel zelfvertrouwen gehaald uit zijn eerste poleposition van zijn F1-carrière. De Red Bull-coureur verwacht op elk circuit nu mee te doen voor pole.

Het heeft een aantal jaren geduurd, maar in Saoedi-Arabië kon Sergio Perez zijn allereerste poleposition in de Formule 1 veroveren. Dat dit lukte op het razendsnelle Jeddah Corniche Circuit geeft hem extra veel zelfvertrouwen. De Red Bull-coureur denkt nu op elk circuit de strijd aan te kunnen gaan voor de eerste plaats op de startgrid. Het stratencircuit in Djedda is zeer uitdagend, vooral tijdens de kwalificatie. "Er is geen enkel ander circuit zoals dit", zegt Perez voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Als ik hier pole kan krijgen, dan kan ik overal ter wereld pole krijgen! Dit is de meest veeleisende plaats om de perfecte ronde neer te zetten. De risico's en de precisie die je moet hebben, is enorm."

Perez: 'Alles ging perfect in Saoedi-Arabië'

Perez kon niet voor de overwinning strijden tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Dit had vooral te maken met een ongelukkige getimede safety car, waardoor de Ferrari-coureurs en teamgenoot Max Verstappen voorbij gingen aan de Mexicaan. Overmacht, zo oordeelt Perez. "We hebben gedurende het weekend alles perfect gedaan." "Dus we moeten hard blijven werken en kijken waar we ons nog kunnen verbeteren. Hopelijk gaat het volgend weekend beter." Het volgende weekend staat gepland in Melbourne. Door de coronapandemie is het Formule 1-circus al twee jaar niet meer afgereisd naar Australië. Ook is het circuit licht veranderd. "Het is een lange tijd geleden dat we daar waren, dus het wordt interessant om te zien wat we daar kunnen doen", blikt Perez vooruit. De Grand Prix van Australië zal op zondag 10 april worden verreden. De Nederlandse F1-fans zullen de wekker vroeg moeten zetten, want de race wordt afgetrapt om 07:00 uur.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst