Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Perez: "Het heeft geen zin om over Verstappen te praten"

Max Verstappen en Red Bull. Tot twee maanden geleden leek het een droomhuwelijk te zijn. Dat is het nog steeds, maar toch wordt er plots over een vertrek van de Nederlander gepraat en geschreven. Wat vindt zijn teamgenoot Sergio Perez daarvan?

Verstappen Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na alle onrust binnen Red Bull omtrent teambaas Christian Horner, werd het twee weken geleden duidelijk dat Max Verstappen zijn toekomst bij het team onder meer verbonden had aan dat van Helmut Marko. De Red Bull-adviseur, die de Nederlander op 17-jarige leeftijd liet debuteren in de koningsklasse, zou misschien worden geschorst, maar daar kwam de Oostenrijker later zelf op terug. Ondertussen sprak Verstappen openlijk zijn steun uit voor Marko.

In Australië wordt Perez ten overstaan van de media gevraagd naar de clausule in het contract van Verstappen, waarin zou staan dat hij weg kan gaan bij Red Bull als Marko het pand verlaat. Heeft Checo ook een dergelijke clausule? Nee, zo luidt zijn antwoord. De Mexicaan wil er niet te veel op ingaan.

"Ik heb die clausule niet. Ik weet niet welke clausule Max wel in zijn contract heeft staan, dat moet je aan hem vragen. Max heeft een contract, zover ik weet, en hij is helemaal toegewijd aan het team. Verder is het niet aan mij om erop te reageren. Het heeft niets met mij te maken. Ik focus me op mijn eigen beslissingen en wat ik moet doen. Om over andere coureurs te praten, terwijl ik de feiten niet ken, heeft geen zin."

Een klap

Perez merkt dat het bij Red Bull, in ieder geval sportief, beter gaat dan ooit. De perfecte prestaties op de baan zijn volgens hem het resultaat van jaren hard werk. "Het team bevindt zich in een zeer sterke positie. Kijk maar naar de resultaten. De harmonie die er binnen het team voor nodig is om dat te bereiken, ontstaat niet snel. Dat duurt even. Jaren waarschijnlijk."

Toch moet hij erkennen dat een vertrek van Verstappen een enorme aderlating zou zijn voor Red Bull. "Iedereen binnen het team werkt goed samen, alle engineers zijn eensgezind en dat zie je ook aan hoe efficiënt we de afgelopen jaren zijn geweest. Ik zie dan ook geen reden om het te veranderen. Als Max Red Bull zou verlaten, dan zou het natuurlijk een klap zijn voor het team."

Ook interessant:

Wat brengt de GP van Australië? Keert de rust in de paddock terug? Hoe dan ook. Verstappen kan de beste seizoenstart ooit in de F1 neerzetten. Wie stopt hem? Is hij te stoppen?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China