Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez beseft na achterstand op Verstappen: "Moet een schepje bovenop"

Max Verstappen zette de toon tijdens beide trainingen op vrijdag in Spanje, terwijl Sergio Perez het met de broodkruimels moest doen. Hij snapt dan ook dat er een schepje bovenop moet op weg naar de kwalificatie op zaterdag.

Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez moest in VT1 ondanks zijn tweede plek maar liefst zeven tienden van een seconde toegeven op Max Verstappen. In VT2 bracht hij die achterstand terug tot 0,3 seconde, maar wel moest hij ook Fernando Alonso en Nico Hulkenberg voor zich dulden.

Toch lijkt Checo zich daar niet te veel zorgen over te maken. Hij wijst erop dat Red Bull het een en ander uitprobeerde tijdens de vrijdag in Spanje. "We proberen in Barcelona altijd veel dingen uit, want dit is het meest representatieve circuit dat we bezoeken als je kijkt naar het seizoen als geheel."

Hij voorspelt bovendien een pijnlijke nek aan het einde van het weekend. "De nieuwe versie van de laatste sector is zwaar voor de nek, maar het was een korte dag, dus ik denk dat we er op zondag meer van gaan voelen. Dat kan wel eens lastig worden voor de spieren!"

Schepje erbovenop

Checo denkt dat hij veel kennis heeft opgedaan tijdens de twee vrije trainingen, maar die kennis moet wel omgezet worden naar een betere performance op zaterdag. Hij moet een tandje hoger schakelen.

"Het was een goede dag, waarop we veel informatie hebben verzameld waar we van vrijdag op zaterdag naar kunnen kijken. Al met al denk ik dat er veel positieve dingen zijn om op terug te kijken, maar we moeten er in aanloop naar de kwalificatie wel een schepje bovenop doen."

"Ook moeten we de banden nog wat beter begrijpen voor de lange runs, want dat zal op zondag erg belangrijk zijn op dit circuit. Bandenslijtage speelt een grote rol", zo sluit de Mexicaan af.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"