Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez besluit wintertest niet bijzonder productief, maar wel snel in Red Bull RB18

Voor Sergio Perez zit zijn wintertest van 2022 er op. In zijn laatste meters van de week reed hij de snelste tijd, maar was hij eigenlijk niet eens zo productief. Hoe anders is dat voor Lewis Hamilton.

Red Bull liet op zaterdagochtend pas laat de vernieuwde Red Bull RB18 zien. Echter, het goede nieuws was dat de bolide vers vanuit de pitstraat direct snel was. Sergio Perez was tevens in staat dat hoge tempo gedurende meerdere ronden vast te houden. Aan het einde van de rit stond hij meer dan acht tienden los van de rest van het veld. Guanyu Zhou mocht zich namens Alfa Romeo daar de lijstaanvoerder van noemen. Zhou was tevens één van de meest productieve mannen van de ochtend, wat voor de Zwitserse formatie een mooie opsteker is, want twee weken geleden kwam dat team in Barcelona maar moeizaam op gang. Pierre Gasly echter (P3 op C4) was nog productiever met 91 ronden. Lewis Hamilton hield zich in de Mercedes redelijk gedeisd, wel voor wat betreft het tempo althans. De zevenvoudig wereldkampioen echter was vooral druk met het rijden van lange racestints, waardoor ook hij met 78 op een fors aantal ronden uitkwam. Net als Perez maakt ook Hamilton vanmiddag plaats voor zijn teamgenoot.

McLaren en Haas met problemen

Sowieso zagen we behoorlijk wat long runs op de zaterdagmorgen, mogelijk krijgen we later vandaag échte performanceruns te zien. Het tijdstip waarop volgende week de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein wordt verreden, lijkt daar bij uitstek een geschikt moment voor. Een code rood hebben we vandaag nog niet gezien, los van de geplande code rood om bepaalde procedures te checken en door te nemen. Sterker nog, geen enkel team reed minder dan 38 ronden, het aantal waar Haas op bleef steken. Een extra uur voor aanvang van de officiële sessie werd weer tenietgedaan door problemen met het brandstofsysteem. McLaren bleef steken op 39 ronden. Nieuwe brake ducts zijn inmiddels echter gearriveerd, waardoor de hardnekkige remproblemen opgelost moeten kunnen worden. Daniel Ricciardo zat wederom niet in de auto, nadat gisteren duidelijk werd dat hij een positieve coronatest had ingeleverd. De ochtendsessie werd afgesloten met een heuse racestart. Vier teams reden met nog tien minuten te gaan de baan op, om vervolgens op het rechte stuk stil te houden. De 'start' werd gecanceld en de coureurs werden op weg gestuurd voor een nieuwe opwarmronde. Wie daarna de beste start had? Pierre Gasly.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"